Новини

Підозрюваним у привласненні карет швидкої на Буковині продовжили запобіжні заходи

Колишній гендиректор обласної лікарні Сергій Бродовський підозрюваний у платному використанні 5 автомобілів швидкої та привласненні гуманітарної допомоги – партії ліків вартістю понад мільйон гривень. А ексзаступника голови Чернівецької ОВА Артура Мунтяна підозрюють у розкраданні швидких з Італії для надання платних послуг.

На фото Сергій Бродовський/Facebook

Підозрюваним у розкраданні гуманітарної допомоги – колишнім директору обласної лікарні Сергію Бродовському та заступнику начальника Чернівецької ОВА Артуру Мунтяну – продовжили запобіжні заходи.

Про це повідомляє Суспільне Чернівці із посиланням на ухвалу суду у справі Бродовського та ухвалу у справі Мунтяна.

Так, Сергій Бродовський перебуватиме під вартою до 30 вересня. Водночас запобіжний захід для Артура Мунтяна продовжили до 4 жовтня.

Деталі справ

У травні Сергію Бродовському оголосили підозру у платному використанні 5 автомобілів швидкої, що належать обласній лікарні.

Обласне управління Служби безпеки України повідомило, що його підозрюють у вимаганні плати за перевезення пацієнтів каретами швидкої.

У травні Сергій Бродовський вийшов із-під варти під заставу 200 тисяч гривень.

Але 1 липня гендиректора Чернівецької обласної лікарні знову запідозрили у привласненні гуманітарної допомоги – партії ліків вартістю понад мільйон гривень. Серед них – медичні препарати, до складу яких входять психотропні речовини.

Прокурори подали апеляцію на це рішення й виграли її — 11 липня Бродовському змінили запобіжний захід на перебування під вартою 60 днів без можливости внесення застави.

Фото: фейсбук-сторінка Артура Мунтяна

Ексзаступника голови Чернівецької ОВА Артура Мунтяна підозрюють у розкраданні швидких з Італії, які він нібито зі співучасниками використовував для надання платних послуг.

6 червня йому обрали запобіжний захід – заставу понад 900 тисяч гривень та відсторонення від роботи до 4 липня цього року. Начальник ОВА звільнив чотирьох заступників, серед яких був і Мунтян. Відповідний документ підписали 24 серпня після отримання погодження Кабміну.

4 липня Мунтяна зобов’язали носити електронний браслет, прибувати до слідчого судді за першою вимогою, не виїжджати з місця проживання, утримуватися від спілкування з іншими учасниками провадження та інше.

Коментарі