Новини

Колишнього гендиректора обласної лікарні взяли під варту: його підозрюють у привласненні карет швидкої

Посадовець перебуватиме під вартою упродовж наступних 60 днів без права внесення застави.

На фото Сергій Бродовський/Facebook

Чернівецький апеляційний суд вирішив взяти під варту відстороненого від посади генерального директора Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергія Бродовського.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Посадовець, якого підозрюють у незаконному використанні гуманітарної допомоги, перебуватиме під вартою упродовж наступних 60 днів без права вносити застави.

Суд не задовольнив апеляційну скаргу сторони захисту, яка просила змінити запобіжний захід на більш м’який, не пов’язаний з триманням Бродовського під вартою.

Раніше ми повідомляли, що у Чернівцях затримали гендиректора медичного закладу за підозрою у хабарництві та незаконному використанні гуманітарної допомоги.

Обласне управління Служби безпеки України повідомило, що його підозрюють у вимаганні плати за перевезення пацієнтів каретами швидкої.

За даними слідства, посадовець використовував надану на потреби ЗСУ та закладам охорони здоров’я гуманітарну допомогу – а саме 5 карет швидкої – для особистого збагачення.

У травні Сергій Бродовський вийшов із-під варти під заставу 200 тисяч гривень.

Але нещодавно гендиректора Чернівецької обласної лікарні знову запідозрили у привласненні гуманітарної допомоги – партії ліків вартістю понад мільйон гривень. Серед них – медичні препарати, до складу яких входять психотропні речовини.

Коментарі