Репортаж

Збирають на ремонт лікарні: у Центрі Миколайчука відкрили виставку-розпродаж дитячих малюнків

Упродовж двох днів усі охочі можуть придбати малюнки та допомогти дитячій лікарні облаштувати одне з відділень. 

У Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука відкрили виставку-розпродаж дитячих малюнків «малі – ВЕЛИКІ». Всі охочі впродовж двох днів зможуть придбати роботи. Зібрані кошти спрямують на ремонт одного з відділень Чернівецької обласної дитячої лікарні.

Про це розповів Шпальті директор Центру Іван Бутняк.

«Це незвичайна виставка. Ми не просто демонструємо малюнки, але й запрошуємо доброчинців та поціновувачів мистецтва придбати роботи. І таким чином допомогти дитячій лікарні облаштувати одне з відділень. Ми назвали цю виставку саме так тому, що маленькі діти роблять такі великі вчинки».

Іван Бутняк розповів, що тематика малюнків різноманітна: від казкових персонажів до героїв сьогодення, які захищають країну від російської навали.

Співорганізатор заходу Олександр Білоус каже, що малюнки діти надсилали з усієї Чернівецької области.

«Десь два місяці тому спало на думку допомогти дитячій лікарні з ремонтом одного з відділень. Оскільки це дитяча лікарня, ми подумали, що і дітки можуть долучитися до цього процесу. Тож запросили школи, гуртки з области взяти участь. І буквально за два тижні ми зібрали цю експозицію», — розповів співорганізатор виставки Олександр Білоус.

Організатори сподіваються, що вдасться зібрати 200 тисяч гривень.

Вам буде цікаво: Захопилися кіномистецтвом після Революції гідности: інтерв’ю з режисерами Уляною Осовською та Денисом Страшним

До благодійного проєкту долучилася й 9-річна Дарина. Вона віддала свій улюблений малюнок. Каже, що не шкода, адже розуміє, що робить хорошу справу.

«Ми побачили анонс, що збирають малюнки. Я запропонувала доньці долучитися, і вона радо погодилася. А на афіші побачили наш малюночок, тому всупереч дощу прийшли на відкриття виставки. Дарина народилася передчасно. І ми до трьох місяців перебували у цій лікарні. Тому і захотіли бути причетними до цієї виставки», — каже мама дівчинки Олеся.

Даринка розповідає, що під час занять у художній школі мали завдання намалювати мексиканську художницю Фріду Кало.

«Ми зображували її так, ніби вона ще жива та підтримує Україну. Я їй намалювала український прапор на щоці. І ще, якщо ви помітили, у неї синьо-жовті очі та синьо-жовта квітка у волоссі. Я не хотіла віддавати цей малюнок, але коли мама мені розповіла, що я пробула в цій лікарні 3 місяці, то захотіла допомогти. Тому мені не шкода малюнка», — каже Дарина.

Тут також є малюнки діток-переселенців, зокрема й Поліни з Миколаєва. Від початку повномасштабного вторгнення росії родина переїхала до Чернівців, і дівчинка відвідує художній гурток разом із Дариною. Поліна в усіх малюнках використовує синьо-жовті кольори, що б не малювала: чи то квіти, чи то котиків.

Подивитися експозицію та придбати малюнки можна впродовж 10-11 серпня з 11:00 до 19:00. А 11 серпня відбудеться розпродаж малюнків та безкоштовний показ фільму «Казка про коника».

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі