Новини

Кабмін пропонує повернути мита на ввезені в Україну авто

У результаті звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком і ПДВ до бюджету не надійшло 13 мільярдів гривень.

Фото: kolesa.kz

Кабінет міністрів пропонує повернути мита на ввезені в Україну авто для власного користування.

Про це йдеться в урядовому законопроєкті 7418 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування».

В уряді заявляють, що в умовах воєнного стану, коли всі доходи повинні бути спрямовані на боротьбу з агресором, запровадження пільг на імпорт товарів не першої необхідності потрібно переоцінити та переглянути.

Згаданий законопроєкт пропонує відновити оподаткування, що було скасовано:

– для товарів, які ввозять платники єдиного податку першої, другої та третьої групи;

– для підприємств, що не сплачують ввізне мито;

– для транспортних засобів, що ввозять громадяни.

У результаті звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком і ПДВ до бюджету не надійшло 13 мільярдів гривень; ввезли понад 119 тисяч автівок, серед яких є авто преміумкласу.

Водночас пропонують звільнити від сплати збору до Пенсійного фонду легкові автомобілі, оснащені виключно одним чи кількома електричними двигунами.

Раніше ми писали, що з метою забезпечення роботи економіки України під час війни майже весь імпорт звільнили від податків та зборів. Це поширюється і на розмитнення транспортних засобів.

25 квітня кількість пропускних пунктів, де можна розмитнити автівку для власних потреб, зменшили до шести. Через черги на кордоні не могли проїхати гуманітарні вантажі.

Коментарі