Новини

Розмитнення авто для українців є безкоштовним з 1 квітня

Проте деякі платежі ще залишаються, як-от збір до пенсійного фонду для першої реєстрації авто в Україні.

Фото Ruffa Jane Reyes, unsplash.com

З метою забезпечення роботи економіки України під час війни майже весь імпорт звільнили від податків та зборів. Це поширюється і на розмитнення транспортних засобів.

Це передбачено законопроєктом №7190, який ухвалила Верховна Рада, передає obozrevatel.com.

Документ повністю звільняє від оподаткування імпорт транспортних засобів громадянами.

Відповідно до пункту 69.24. закону:

«тимчасово, з 1 квітня 2022 року на період дії воєнного стану на території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту»

Нагадаємо, що 20% ПДВ для імпорту легкових та вантажних автомобілів, а також мотоциклів, автобусів та кузовів скасовано для всіх. А фізичні особи не платять ще й мито (7%) та акциз.

Слід зазначити, що хоча розмитнення безплатне, деякі платежі ще залишаються. Наприклад, залишилися збір до пенсійного фонду для першої реєстрації авто в Україні. А також оплата послуг митниці та сервісного центру МВС.

Крім того, необхідний сертифікат відповідності еконормам, якщо в техпаспорті не вказано екологічний стандарт автомобіля.

Нагадаємо, що Австралія відправить в Україну бронетранспортери «Bushmaster».

Коментарі