Новини

Австралія відправить Україні бронетранспортери Bushmaster

Раніше до цього закликав президент Володимир Зеленський.

фото facebook.com/AustralianArmy

Австралійський прем’єр-міністр Скотт Моррісон заявив, що Австралія відправить в Україну бронетранспортери «Bushmaster».

Про це він сказав, спілкуючись із журналістами 1 квітня, повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми не просто надсилаємо наші молитви, ми відправляємо нашу зброю, наші боєприпаси, гуманітарну допомогу, наші бронежилети, а також відправлятимемо бронетехніку — наші Bushmasters», — сказав Моррісон.

Він не уточнив, коли та скільки машин буде відправлено.

Раніше, 31 березня, виступаючи за допомогою відеозв’язку перед австралійськими парламентарями, Президент Володимир Зеленський закликав Австралію надати Україні бронемашини «Bushmaster» та інше озброєння.

Bushmaster — броньований автомобіль із колісною формулою 4х4, який був розроблений австралійською компанією «Perry Engineering» у 90-х роках. Ця машина призначена лише для перевезення особового складу, забезпечуючи його захист від легкого стрілкового озброєння та фугасів.

Тобто це один із багатьох класичних бронеавтомобілів також відомих, як MRAP. За своїми тактико-технічними характеристиками він сильно не відрізняється від аналогічних машин, зокрема і бронемашин від українських виробників, які є на озброєнні Збройних сил України. Єдине, що привертає увагу, — велике десантне відділення на 9 бійців.

 

Коментарі