Новини

Усі 23 карети швидкої на фронті: Осачук відреагував на затримання гендиректора обласної лікарні

Він зазначив, що вимагає від правоохоронців чесного та об’єктивного розслідування.

фото: okl.cv.ua

Щодо гендиректора обласної лікарні Сергія Бродовського, якого підозрюють у привласненні 5 карет швидкої, начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук розповів, що у нього є інформація про те, що всі 23 карети швидкої, які отримала лікарня, відправили на фронт. Та зазначив, що вимагає від правоохоронців чесного й об’єктивного розслідування.

«Один із сайтів повідомив, що він мародер. Але є основна фраза — висунута підозра. А від підозри до вироку суду є шлях, який правоохоронці мають пройти. Недопустимо, щоб в умовах війни хтось мародерив та наживався. Нас як демократичне суспільство цікавить вирок. Адже за проступок кожен повинен відповідати. Але для того, щоб стояти на сторожі і не допускати політично вмотивованих маніпуляцій, я прошу всю журналістську спільноту бути пильними. Це питання порушили на національний рівень, і мені не подобається, що Чернівецька область звучить у таких негативних конотаціях», — зазначив Осачук.

Вам буде цікаво: Гендиректор Чернівецької обласної лікарні, якого підозрюють у привласненні карет швидкої, вийшов під заставу 200 тисяч гривень

Начальник ОВА додав, що чекає відповіді від слідства про те, коли та як передавали ці карети на фронт. А також висловив думку, що такі події використовують проросійські сили задля ескалації внутрішньополітичних настроїв.

«Якщо сьогодні проросійські партії використовують такі випадки для того, щоб розбити українську єдність, треба задуматися, що роблять у цей час наші вороги, які аплодують таким діям», — підсумував Осачук.

Нагадаємо, що сьогодні голова ОВА провів пресконференцію та відповів на поширеніші запитання, а також розповів про ситуацію в області.

Коментарі