Новини

Повістки мали приходити в Дію, а для ЗСУ вилучатимуть лише повнопривідні авто — Осачук

Зокрема йшлося про те, що ані в країні, а ні в області зокрема, немає вибіркового вилучення транспорту.

фото Твоя Буковина

Сьогодні відбулася пресконференція начальника Чернівецької ОВА Сергія Осачука. Він відповів на поширеніші запитання та розказав про ситуацію в області.

Вилучення автомобілів

Зокрема йшлося про те, що ані в країні, а ні на Буковині, вибірково не вилучають транспорт на потреби армії. А Чернівецький обласний центр комплектування виконує завдання. Осачук каже, що наразі є наказ головнокомандувача ЗСУ щодо заборони вилучення автотранспорту, який не є повнопривідним.

«У нас немає жоднго вибіркового ставлення. Військкомати виконують військово-транспортний наряд і вилучають авто як у підприємств, так й у фізичних осіб. Однак тепер є наказ Валерія Залужного, який заборонив передачу ЗСУ транспорту, який не є повнопривідним. Або який не є мікроавтобусом», — зазначив Осачук.

Українська православна церква (Московський патріархат)

На запитання щодо переходу церков московського патріархату до Православної церкви України, Осачук відповів, що це питання не вирішує військова адміністрація. Це не має бути примусовим і це питання мають вирішувати самі вірячи. Проте засудив усіх, «хто на 82-ий день війни не спромігся для себе чітко визначити, що ворог йде з росії».

Роздають повістки у кафе, на заправках

Осачук розповів, що у Центр комплектування формував єдиний електронний реєстр, але його не встигли запустити. Якби його запустили, то повістка прийшла б у «Дію» і не потрібно було ходити додому до військовозобов’язаних, телефонувати їм чи вручати повітки у кафе, на вулиці чи на заправках.

«Військовий виконує команду. Команда приходить щодня ми відправляємо нові підрозділи. Якщо хтось сприймає це як пастку, гру в лови, то це не твоя війна. Якщо це не твоя війна, значить це не твоя держава. Якщо це не твоя держава, то не заважай», — вважає Осачук.

Начальник ОВА зазначив, що наразі є енергетична криза. Проте «швидка», сили оборони, ДСНС та інші життєво важливі структури пальним забезпечені.

На КПП «Красноїльськ» та «Дяківці» добудують смугу для вантажних автомобілів. Наразі перше КПП готове на 90%, друге – на 70%. З румунської сторони пропускні пункти, за словами Осачука, готові уже 5 років.

Коментарі