Новини

Австралія відправить Україні важку артилерію, гуманітарну допомогу та вугілля

Оскільки росія посилює наступ на Донбасі, Австралія надасть Україні більше важкої артилерії та боєприпасів.

Фото ТСН

Уряд Австралії збільшив військову допомогу Україні до 225 мільйонів доларів. До Києва надішлють шість гаубиць, боєприпаси, гуманітарну допомогу та вугілля.

Про це повідомив прем’єр-міністр Скотт Моррісон та міністр оборони Австралії Пітер Даттон, передає Australian Associated Press.

«Уряд Австралії продовжить шукати можливості для наступної військової допомоги там, де це можливо, для забезпечення необхідного потенціалу Збройних сил України», — наголосив прем’єр.

Оскільки росія посилює наступ на Донбасі, Австралія надасть Україні більше важкої артилерії та боєприпасів. До Києва відправлять шість гаубиць М777 калібру 155 мм та боєприпаси на загальну суму 26,7 мільйона доларів.

«Ця додаткова військова допомога ще більше підтримає Україну у її відповіді на жорстоке, невблаганне та незаконне вторгнення росії. 26,7 млн доларів на нову підтримку України означає, що загальний внесок Австралії в оборонну військову допомогу Україні становить понад 225 млн доларів», — зазначив посол України в Австралії Василь Мирошниченко.

Крім того, посол зазначає, що Австралія виділяє 65 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу: продукти, житло та екстрене медичне приладдя. А ще — понад 70 тисяч тонн енергетичного вугілля.

У повідомленні мовиться, що досі Австралія видала понад 7 тисяч віз українцям, які тікають від війни. Більшість виданих віз була тимчасовою. Це дозволяє українцям упродовж трьох років жити в країні, працювати, навчатися та отримувати доступ до певних послуг.

Нагадаємо, що Гамбург надасть допомогу Україні для відбудови столиці – Києва. Раніше Японія, Італія та Чехія повідомляли про відправку допомоги Україні.

Коментарі