Новини

Гамбург надасть допомогу для відбудови Києва

Підтримку Гамбург надасть у рамках Угоди заради солідарности та майбутнього.

Фото Artem Zhukov, unsplash.com

Гамбург надасть допомогу Україні для відбудови столиці – Києва. Для цього київський міський голова Віталій Кличко та перший мер Гамбурга Петер Ченчер підписали угоду про співпрацю.

Про це Кличко повідомив у Facebook.

«З першим мером вільного та ганзейського міста Гамбурга Петером Ченчером ми підписали Угоду заради солідарности та майбутнього. Йдеться про ефективну співпрацю між нашими містами і насамперед надання Гамбургом допомоги для відбудови Києва. Для цього будуть визначені конкретні проєкти», — мовиться у повідомленні.

Також, за словами міського голови Києва, Гамбург посилить зусилля щодо надання гуманітарної допомоги Україні та окремо зосередиться на особливих потребах української столиці.

Своєю чергою перший мер Гамбурга зазначив, що Київ як столиця має особливе значення у боротьбі з російською агресією, а також у боротьбі за мир і свободу в Європі.

«Через прямі зв’язки з мером Києва ми можемо цілеспрямовано допомагати та гнучко реагувати на нагальні проблеми. Я звертаюся до підприємств Гамбурга, а також усіх мешканців нашого міста підтримати народ України і допомогти йому!» — наголосив Ченчер.

Раніше німецькі партнери передали Києву вісім пожежно-рятувальних автомобілів із необхідним спорядженням та 12 реанімобілів.

Нагадаємо, що Франція відправить Україні самохідні артилерійські установки «Цезар» (CAESAR).

Коментарі