Новини

Японія, Італія та Чехія відправлять допомогу Україні: що саме

Японія, зокрема, надасть Україні дрони та костюми хімзахисту.

Фото Вінницької ОВА

Міністерство оборони Японії надасть Україні комплекти ядерного, біологічного та хімічного захисту (NBC). А також дрони в рамках допомоги нашій країні у боротьбі проти росії.

Про це повідомляє японське оборонне відомство у Твітер .

«Міноборони Японії вирішило надати Українському уряду костюми NBC, маски NBC і дрони. Боротьба українців за свою країну все ще триває, тож Міноборони Японії буде і надалі надавати нашу максимальну підтримку. За Україну», — мовиться у повідомленні.

Поки невідомо, про яку кількість комплектів захисного одягу та обладнання йдеться та коли відправлять.

Водночас парламент Італії підтримав відправлення зброї в Україну, повідомив прем’єр-міністр Маріо Драгі в інтерв’ю Corriere della Sera.

«Рішення про відправлення зброї було ухвалено в парламенті практично одноголосно. Умови питання зрозумілі: з одного боку, є народ, який зазнав нападу, з іншого боку — армія агресора», — повідомив Драгі.

Також він зазначив, що санкції проти рф необхідні для послаблення агресора, але не можуть зупинити війська в короткостроковій перспективі. Тому, за його словами, українцям треба допомагати зброєю безпосередньо.

«Не зробити цього було б рівносильно тому, щоб сказати їм: здайтеся, приймайте рабство та підпорядкування — повідомлення, яке суперечить нашим європейським цінностям солідарности. Натомість ми хочемо дозволити українцям захищати себе», — наголосив Драгі.

Чеська Республіка направила в Україну 12 тонн гуманітарної допомоги. Цю допомогу з Ліберецького краю вже отримала Вінниччина, повідомляє Вінницька ОВА.

«Вінницька обласна військова адміністрація отримала 12 тонн гуманітарної допомоги з Ліберецького краю Чеської Республіки. Основний гуманітарний вантаж розрахований для потреб громадян, які постраждали від воєнних дій. Переважно це продукти харчування, вода, одяг, засоби гігієни, теплі ковдри, ліки», — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що благодійники з Чехії також передали Вінницькому обласному клінічному госпіталю ветеранів війни медикаменти, витратні матеріали. А для військових — засоби захисту та дизельний генератор.

Окрім того, пожежники Ліберецького краю передали для своїх колег із Головного управління ДСНС у Вінницькій області 378 комплектів спецодягу.

Коментарі