Новини

Сєвєродонецьк пережив найстрашнішу добу за час війни – голова Луганської ОВА

Унаслідок обстрілів є загиблі та багато зруйнованих будинків.

Фото ілюстративне
Автор: Макс Левін

Російська армія продовжує розстрілювати житлові квартали українських міст. Сєвєродонецьк за 24 години зазнав трьох масованих обстрілів.

Як повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, двічі були обстріли близько 4:00 вчора, 8 березня, та сьогодні, а також учора о 12:50.

«За добу по області ми маємо 63 пошкоджені або повністю зруйновані будинки. Людей охоплює страх, на що і розраховують росіяни, які намагаються нас зламати. Зламати на фронті вони не в змозі, тому зриваються на звичайних громадянах та їхніх домівках. Знайдені тіла десятьох загиблих, поранення отримали дев’ятеро осіб. Одну жінку росіяни вбили у Міжнародний жіночий день на вулиці 8 Березня в Сєвєродонецьку», — повідомив голова ОВА.

Упродовж 8 березня ворог обстріляв Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Кремінна, Метьолкіне.

Вам буде цікаво: Потрібні торгові, таксисти та зварювальники: як у Чернівцях з роботою під час війни

Також учора російська армія відкрила вогонь по житлових будинках та спорудах у Сєвєродонецьку. Влучили також у дитячий садок, магазин будматеріалів та АЗС.

«Обстріляні також ЗОШ № 4 у Лисичанську, будинки у Рубіжному та Кремінній», — мовиться у повідомленні.

Сьогодні, 9 березня, зранку росіяни вели обстріл житлового кварталу між шосе Будівельників та вулицею Курчатова. Зафіксовані потрапляння в квартири на перших трьох поверхах будинку на шосе Будівельників та у станцію технічного обслуговування. Також постраждав житловий будинок у Метьолкіному.

Нагадаємо, що з російськими полоненими в Україні поводитимуться відповідно до норм міжнародного гуманітарного права. Згодом вони будуть працювати на відновлення української економіки.

Коментарі