Новини

Верховна Рада запровадила санкції проти Держдуми Росії

Постанова передбачає застосування персональних економічних санкцій «за створення реальних та/або потенційних загроз національним інтересам та безпеці».

Фото: rada.gov.ua

Сьогодні, 23 лютого, Верховна Рада ухвалила постанову про санкції проти 351 члена Державної думи, які підтримали визнання самопроголошених республік Л/ДНР.

Як передає Радіо Свобода, за відповідне рішення проголосували 322 народних депутати, троє утрималися, 22 не голосували взагалі. Проти не виступив ніхто.

Постанова передбачає застосування персональних економічних санкцій проти вказаних людей «за створення реальних та/або потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці в інформаційній сфері, суверенітету і територіальній цілісності України».

Зокрема парламент визначив такі санкції: блокування активів та торговельних операцій членів Держдуми, запобігання виведенню їхніх капіталів за межі України, заборону на в’їзд, позбавлення державних нагород, заборона участи у приватизації та оренді державного майна, обмеження або припинення надання електронних комунікаційних послуг, припинення культурних обмінів тощо. З повним переліком санкцій можна ознайомитися за посиланням.

Що відомо?

21 лютого за підсумками засідання Ради безпеки Росії президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених ДНР і ЛНР на Донбасі.

Через це рішення у Нью-Йорку відбулося екстрене засідання Ради безпеки ООН. Там обговорили дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Президент США Джо Байден та представники ЄС заявили, що запроваджують санкції проти Росії через визнання так званих Л/ДНР. Вони торкнуться російських банків, газопроводу «Північний потік-2» та членів думи РФ.

Як повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ, у районах, які межують із РФ, Білоруссю, тимчасово окупованою територією України, а також які прилягають до морського узбережжя, вводять тимчасові режимні обмеження.

Зокрема забороняють рух транспорту, вихід плавальних засобів та перебування на прикордонній території.

Коментарі