Новини

У прикордонних районах із РФ та Білоруссю вводять тимчасові обмеження: які саме

Забороняють рух транспорту, вихід плавальних засобів та перебування на прикордонній території.

Фото: МВС

У районах, які межують із РФ, Білоруссю, тимчасово окупованою територією України, а також які прилягають до морського узбережжя, вводять тимчасові режимні обмеження.

Про це повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

Що забороняють:

— перебувати на прикордонній території у нічний час;

— вихід будь-яких плавзасобів із пунктів базування;

— рух транспорту (крім військового, силових структур, агротехніки) дорогами, що відсутні в реєстрі автомобільних та ведуть до державного кордону.

Також режимні заходи ввели щодо перебування іноземців у прикордонній смузі, використання радіостанцій, польотів легкомоторних та безпілотних летальних апаратів, відео-, кіно-, фотознімання особового складу й об’єктів Держприкордонслужби України, а також пересування по берегу чи льоду прикордонних водойм.

Що відомо?

21 лютого за підсумками засідання Ради безпеки Росії президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених ДНР і ЛНР на Донбасі.

Через це рішення у Нью-Йорку відбулося екстрене засідання Ради безпеки ООН. Там обговорили дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Президент США Джо Байден та представники ЄС заявили, що запроваджують санкції проти Росії через визнання так званих Л/ДНР. Вони торкнуться російських банків, газопроводу «Північний потік-2» та членів думи РФ.

Коментарі