Новини

Чи потрібна відставка секретарки Чернівецької міськради: реакція фракцій та як голосуватимуть

Одні фракції ще не визначилися, інші ж вважають цей проєкт рішення дестабілізацією роботи міськради.

У Чернівецькій міській раді депутати вдруге спробують відправити у відставку секретарку Марину Кирилюк. Рішення про дострокове припинення її повноважень розглядатимуть завтра, 24 лютого.

Відповідний проєкт рішення зареєструвала депутатка фракції «Народний контроль» Яна Брус. У ньому йдеться про те, що Марина Кирилюк неналежно виконує свої обов’язки.

Шпальта поспілкувалася з головами фракцій та дізналася, чи підтримують вони цю пропозицію та чи визначилися, як будуть голосувати.

Так, Народний контроль голосуватиме «за» це рішення. Голова фракції Михайло Яринич запевнив, що переконуватимуть усіх підтримати цей проєкт.

«Це не робиться тому, що комусь так хочеться, а для об’єднання депутатського корпусу. Марина Кирилюк не змогла цього зробити. Я її поважаю як людину, знаю її давно, переконаний, що Роман Васильович знайде для неї гідне місце у виконавчій гілці влади. Але секретар міської ради — це не секретар міського голови. Він не може ділити 42 депутатів на своїх і чужих», — сказав Михайло Яринич.

Вам буде цікаво: Блокували трибуну: опозиційні депутати вимагали відставки секретарки Чернівецької міської ради

Голова фракції «Слуга народу» Віталій Другановський вважає, що цей проєкт зареєстрували для того, аби дестабілізувати ситуацію у міській раді.

«Я особисто категорично проти зняття секретарки міської ради і буду доводити свою думку до фракції. Можливо, ще не одноразово виникатимуть такі питання, і певні депутати будуть пробувати його ще і ще раз виставляти. Мені здається, що деякі політичні сили користуються ситуацією в країні, щоб розхитати ситуацію в місті. Не на часі взагалі такі питання порушувати. Вже втретє відбувається сценарій, коли таким чином усували з посади міського голову за 30 років незалежности України. Треба докласти зусиль для того, щоб не дати можливости тим політичним силам «запроданців» та «регіоналів» ці процеси реалізувати», —  наголосив Віталій Другановський.

Єдина альтернатива підтримуватиме членкиню фракції Марину Кирилюк, тому у голосуванні участи не братимуть.

«Ці проєкти рішення реєструють для того, щоб дестабілізувати діяльність міської ради, для політичної дисгармонії. А також для того, щоб привернути до себе увагу як політичної сили, якщо інших проєктів рішень не вистачає», — зазначила голова фракції Валентина Радчук.

За словами депутата Пропозиції Олексія Каспрука, фракція ще не визначилася з тим, як голосуватиме. А на звинувачення у соцмережах щодо об’єднання з Рідним містом та Василем Проданом зокрема, Олексій Каспрук відповів так:

«Проєкт, згідно із законами України, має право на існування. Щодо пліток всяких про «руку Кремля», про об’єднання з Проданом… Ті, хто це говорить, нехай вдаряться головою об стіну. Іншого побажати не можу. Тому що ці звинувачення – це маячня».

Також не визначилася з рішенням Команда Михайлішина. За словами депутата Віталія Михайлішина, рішення ухвалюватимуть на місці, виходячи з тих аргументів, які озвучать під час сесії.

Як голосуватимуть цього разу, також не визначилися депутати з Рідного міста. Василь Продан зазначив, що фракція ухвалюватиме рішення під час розгляду проєкту.

Нагадаємо, раніше, під час 15 сесії міськради, депутати розглядали проєкт рішення щодо припинення повноважень секретарки міськради Марини Кирилюк. Тоді цю пропозицію не підтримали.

 

Коментарі