Новини

Блокували трибуну: опозиційні депутати вимагали відставки секретарки Чернівецької міської ради

Після декількох невдалих спроб проголосувати за відставку депутати заблокували трибуну міського голови.

21 грудня під час сесії Чернівецької міської ради депутати з фракцій «Рідне місто», «Команда Михайлішина», «Народний контроль» блокували трибуну та вимагали додати до порядку денного проєкт рішення щодо дострокового припинення повноважень секретарки міськради Марини Кирилюк.

Автор проєкту Володимир Бешлей зазначив, що вона не впоралася з виконанням обов’язків, покладених на неї, зокрема під час відсутности міського голови.

Натомість Роман Клічук зауважив, що це рішення вже ставили на голосування декілька разів. Проте потрібних голосів для розгляду це рішення не набирало.

«Я ставив на голосування це вже 7 разів. Я не буду більше це ставити», — відповів Роман Клічук.

Тоді представники опозиційних фракцій підійшли до міського голови та вимагали поставити ще раз на голосування рішення щодо відставки Марини Кирилюк.

«Включіть у порядок денний. Давайте підтвердимо або не підтвердимо недовіру», — сказав Володимир Бешлей.

Після того, як міський голова відмовив опозиційним депутатам, вони заблокували роботу сесії. Проєкт рішення на голосування більше не ставили.

Наразі засідання міської ради припинили. За словами міського голови, систему «Рада» зіпсували, без неї роботу сесії не продовжуватимуть. Коли депутати знову зберуться на сесію, вирішуватиме погоджувальна рада.

Проєкт рішення щодо відставки Марини Кирилюк Володимир Бешлей зареєстрував 14 грудня. Причина, чому депутати опозиційних до міського голови фракцій вимагають відставки секретарки міськради, – відмова скликання сесії під час відпустки Романа Клічука.

Коментарі