Перша шпальта

Чернівчанка у домашніх умовах готує веганський шоколад. Відео

Її смаколики без білого цукру, глютену та лактози.

фото надані Мариною Никифоряк

Чернівчанка Марина Никифоряк готує крафтовий шоколад майже рік. Її смаколики незвичні: без цукру, глютену та лактози. Веганські цукерки та шоколад жінка готує у домашніх умовах і реалізує їх через інстаграм.

Започаткувала цю справу Марина у декреті. Тепер повертатися до попередньої роботи не планує. Хоче розвивати свою шоколадну справу.

«Я дуже люблю шоколад. Я його обожнюю, я його їм. Але в мене й гадки не було, що можна таке робити в домашніх умовах. І ще й реалізувати його. Мені про це розповіла тітка, і я пройшла свої перші курси. Відтак деякий час робила солодощі тільки для своїх. Пізніше зрозуміла, що можу це пропонувати іншим», — розповідає Марина.

Жінка виготовляє лише здоровий шоколад. Усе свідоме життя правильно харчується. До того ж у Марини народилася донечка, і вона не переносить лактозу. Тож такі солодощі і для неї — великий бонус.

 

Бренду «La grace» менш року, проте у нього вже є постійні клієнти. Більшість замовлень Марина відправляє поштою по всій Україні. Та й у Чернівцях є люди, які, познайомившись із веганськими смаколиками, замовляють лише їх.

Марина зараз у декретній відпустці. Вдень сидить сама із донькою, а ввечері, коли чоловік приходить із роботи, йде на кухню.

«Це мій золотий час. Я можу працювати десь із 19 і до ночі. Стараюся, щоб завжди у наявності були смаколики на вибір. Так, клієнти пишуть, я їм знімаю відео, що в мене є. А вони формують коробочки відповідно до своїх вподобань».

Марина каже, що більшість людей думає, ніби корисний шоколад — це щось несмачне. Сублімати та натуральні додатки додають виробам нетипових смаків.

«Тут є смаки, яких ви не знайдете ніде в магазинах. Перша різниця — це якість. Іноді запитують, чому така ціна. Якщо в магазині плитка коштує 15 гривень, а у мене 115. Насамперед ви оплачуєте ручну роботу, дуже дорогі компоненти. У магазині ви купуєте продукти, зроблені з порошку з оболонки какао. А тут я використовую саме какао-зерно», — пояснює майстриня.

Надалі Марина хоче розвивати власну справу і вчити готувати корисний шоколад інших.

«Я хочу, щоб Чернівці смакували нас у будь-якій кав’ярні. Та в ідеалі це щось своє, куди кожен зможе завітати, взяти з полички смачненьке і випити просто там на місці кави. Насолодитися, зробити замовлення і потішити своїх близьких».

 

 

 

 

 

Коментарі