Офтоп

Собака отримав нагороду за те, що врятував понад 100 коал під час пожеж

Шестирічний пес допоміг врятувати понад 100 коал під час лісових пожеж у Новому Південному Уельсі (Австралія).

Фото: IIFAW

Оригінальний матеріал DOGO News.

Міжнародний фонд захисту тварин нагородив собаку на ім’я Bear (Бер). Австралійський кулі отримав нагороду «Тварина року».

Шестирічний пес допоміг врятувати понад 100 коал під час лісових пожеж у Новому Південному Уельсі (Австралія). Вони відбувалися з червня 2019 по травень 2020 року.

«Ми вважаємо, що Бер справді заслуговує на цю нагороду. Він допоміг нам знайти та врятувати багато коал, особливо під час лісових пожеж. Собака працює впродовж усього року, допомагаючи нам знаходити краще та безпечніше місце проживання для коал», — розповідає дресирувальниця та доктор Романе Крістеску.

Як розпочалася його історія?

Історія Бера поширена серед собак-рятувальників. Власники вважали його надто активним та не сприймали ентузіазм пса до гри. Оскільки вони не могли дбати про нього, то вирішили віддати в добрі руки.

Власники звернулися до команди доктора Крістеску, що теж опікувалася собаками-рятувальниками. Оскільки однорічний Бер мав гострий нюх, йому зробили перевірку. Найважливіше, що пес не хотів полювати на знайдених тварин, а тільки гратися.

З листопада 2019-го по квітень 2020-го Бер зумів знайти понад 100 поранених та застряглих коал у випалених лісах Нового Південного Уельса. У травні 2020 року команда Крітеску знаходила коал з опіками, а також із менш помітними травмами.

«Деякі коали були зневоднені чи мали інфекцію, пов’язану із вдиханням диму. Більшість страждала від недоїдання. Крім того, ми знаходили малюків без мам, які були занадто малими, щоб залишатися в дикій природі без підтримки», — розповідає Крістеску.

Довідка

Лісові пожежі «Чорне літо» у Новому Південному Уельсі стали однією з найбільш масштабних катастроф дикої природи в сучасній історії. У результаті згоріло 18,6 мільйона гектарів лісів.

Вони забрали життя 26 людей і знищили понад 2 тисячі будинків. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, у пожежах були поранені або загинули 143 мільйони ссавців, серед яких 6 382 коали, понад 2 мільярди рептилій, 180 мільйонів птахів та 51 мільйон жаб.

Коментарі