Репортаж

«Цього року організація слабенька»: репортаж із Різдвяного містечка у Чернівцях

Чимало крамниць із продукцією працює, проте частина ще готується до відкриття.

Різдвяне містечко активно готують до відкриття. Попри те, що воно мало відбутися ще 10 грудня, багато яток із продукцією досі не працює.

Деякі підприємці пояснюють це недостатнім рівнем організації.

«Ми вже вчетверте беремо участь у різдвяному ярмарку. Цьогоріч організація набагато гірша, ніж минулими роками. Ми мали відкритися ще тиждень тому, але було багато технічних проблем. У нас сьогодні навіть світла не було. Це підтвердять, гадаю, майже всі підприємці тут. Звичайно, бувають форс-мажори, але річ у тім, що цьогоріч ми платимо вдвічі більшу оренду за будиночок, а послуг отримуємо менше. Термінів не дотримуються», — каже підприємниця Анна.

Цьогоріч містечко поділили на три зони: ковзанка, фудкорт та місце дитячих розваг.

Ковзанка вже працює. Посеред робочого дня, в обід, охочих покататися немає. Вартість катання – 90-100 гривень для дітей до 11 років, 100-125 – для дорослих та 200-250 гривень – безлімітне катання. Окремо треба заплатити за оренду ковзанів. Вартість така ж.

Ця зона отримала багато різних відгуків від чернівчан. Деяким ідея з ковзанкою сподобалася, а хтось у соцмережах дивується цінам:

«Це якщо піду я із сином і двома племінниками на ковзанку, то я повинна заплатити 900 гривень за 1 годину. Круто виходить», — пише Ксюха Пасечник у спільноті «СтопХам».

Для пенсіонерів, учасників АТО та їхніх сімей пропонують 50% знижки на вхід. За оренду ковзанів, послуги інструктора або іграшку помічника доведеться заплатити повністю.

Вам буде цікаво: Штучна ялинка, а поруч – ковзанка. Все про головну різдвяну локацію у Чернівцях

Чернівчани у соцмережах зауважують, що треба було зробити знижки для дітей із багатодітних родин. Зокрема Валентина Равлюк пише так:

«Ой, хоч насміялася від душі, особливо з коментів. Пенсіонерів вони вписали нормально, я навіть уявляю, як вони водять хороводи на льодовому майданчику»

Також є зауваження від містян щодо атракціонів: мовляв, вони іржаві й вигляд у них не надто привабливий, а ціни теж високі. Тому чернівчани цікавляться, чи є документація щодо їхньої справности.

«Торік різдвяного містечка не було, тому зараз однозначно краще. Дивне розташування будиночків. Чому ялинку так сховали? Можливо, було б краще, якби ковзанку перенесли ближче до зупинки. Щоб люди, коли їхали повз у маршрутках чи машинах, бачили новорічну атмосферу, а не «стіну плачу», як її прозвали в народі. Не думаю, що дітям буде цікаво кататися і дивитися на тюрму.
Чому літні атракціони взимку – це якось дуже дивно. Я б свою дитину не пустила взимку ні на «Пірата», ні на «Вітерець» тим паче. Хоча ще рано говорити, адже містечко ще не працює, ялинка не світиться, людей мало. А коли вже ввімкнуть ілюмінацію, виправлять недоліки, то, можливо, буде набагато атмосферніше»
, — каже чернівчанка Катя Кіфічяк.

Організатор містечка Тарас Ковальчук у коментарі «Шпальті» зазначив, що дозвільні та експлуатаційні документи на атракціони є, і найближчим часом їх передадуть у відповідні органи.

«Атракціони перевіряли ще раз, хоча для лунапарків такі перевірки бувають раз на рік. Щодо цін на ковзанку, вони є такими, як і в інших містах України. Потрібно враховувати, що цьогоріч дуже високий тариф на електроенергію. Якщо торік це було 2 гривні 8о копійок, то цьогоріч — це 5,70. Згідно з конкурсом, ми передаємо 500 квитків на безкоштовний вхід, які соцзахист може розподілити між багатодітними родинами», — сказав організатор новорічно-різдвяного містечка.

Тарас Ковальчук зазначив, що є підприємці, які 10 грудня вже були готові до відкриття. Але справді були проблеми з термінами та через погодні умови. А також були питання щодо електроенергії, електропроводки та її потужности. Однак 19 числа всі будиночки повинні бути готові до відкриття. Також організатор додав, що доїжджають ще деякі фотозони.

Нагадаємо, у неділю, 19 грудня, офіційно запалять новорічну ялинку.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі