Новини

Штучна ялинка, а поруч – ковзанка. Все про головну різдвяну локацію у Чернівцях

Коли відкриють ялинку, який вона матиме вигляд, якими будуть фотозони та атракції для дітей.

Уже з 10 грудня у Чернівцях у тестовому режимі частково запрацює Різдвяне містечко. Ялинку на Соборній площі вже встановили, до 15 грудня красуню закінчать прикрашати. Вперше у Чернівцях вона буде не живою, а штучною.

Пропозицію придбати штучне дерево для міста управління культури оголосило ще 2018 року. Проте тоді депутатський корпус проголосував лише за придбання 3-D гірлянд. Про це розповіла у коментарі «Шпальті» начальниця міського управління культури Юлія Сафтенко.

Ялинка коштувала Чернівцям приблизно 800 тисяч гривень. Тендер на її придбання виграв «Епіцентр». Висота ялинки – 18 метрів, має форму сосни. Дерево дуже пухнасте і на вигляд доволі природне.

За словами Сафтенко, штучна ялинка для міста – це не тільки по-сучасному, а й суттєво зекономить новорічні витрати для Чернівців у майбутньому.

«Як це було раніше? Наші комунальники їхали бригадою далеко у лісництво і шукали високу ялинку, її вирубували. Кошти, щоб перевезти її сюди, обертовий механізм орендували щороку у Машзаводу. Зараз ми її придбали, і вона буде на роки. Думаю, років через 4 економія стане відчутною», — додала чиновниця.

Поки невідомо, де зберігатимуть ялинку. Це вирішує оргкомітет. Приміщення повинно бути сухим, аби не нашкодити штучному дереву.

Прикрашати ялинку починають 9 грудня, завершать до 15 числа. Вона буде яскравою, у золотисто-сріблястих кольорах.

Урочисте відкриття відбудеться 19 грудня о 19:00. Сцена цьогоріч буде меншою. Відкриття проведуть у форматі мінімюзиклу.

Святкова площа поділена на три зони

Конкурс на оздоблення новорічно-різдвяного містечка виграла фірма з Тернополя «Файно.юа». Вперше за довгі роки Соборна площа у святковий період буде інакшою.  Площа буде поділена на три святкові зони. Зверху – ярмаркова, посередині – фудкортова, і нижче – дитяча зона з атракціонами. Про це розповів переможець конкурсу Тарас Ковальчук у коментарі «Шпальті».

Навколо головної ялинки буде велика ковзанка. Поруч — основна фотозона у формі повітряної кулі.

Також він повідомив, що у тестовому режимі локації запрацюють уже цими вихідними.

«Цими вихідними [11-12 грудня] починають працювати локації. Фудкорт, ярмарок та атракціони. Ковзанка також запрацює до вихідних. А вже наступного тижня довозимо декорування, освітлення. І до запалення ялинки будемо повністю озброєні», — додав відповідальний за ярмарок.

Ковзанка та дитячі атракціони будуть платними.

Також відомо, що цього року на площі буде на 10 будиночків більше, ніж зазвичай.

На Різдвяному ярмарку працюватиме цілодобова охорона, прибирання, встановлять відеоспостереження. Оскільки наступний рік — Білого тигра, локації тематично оформлять під його логотипи та зображення.

Фото Володимира Гуцула 

 

 

 

Коментарі