Новини

Тест на COVID-19 не приймають: у Греції невакцинованим заборонили відвідувати закриті приміщення

Тільки прихожанам грецької православної церкви дозволять використовувати тести для відвідування церков.

jack-barton/unsplash

Грецька влада заборонила невакцинованим від коронавірусу громадянам відвідувати закриті приміщення. Негативний тест на коронавірус також не прийматимуть. Про це передає Greece Times.

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що це роблять, бо хочуть відсвяткувати в країні краще Різдво, ніж торік.
Таким чином, невакциновані дорослі, навіть маючи при собі негативний ПЛР-тест, не зможуть відвідувати спортзали, кінотеатри, музеї, а також закриті заклади харчування. Виняток становитимуть тільки прихожани грецької православної церкви, яким дозволять використовувати тести для відвідування церков.

При цьому довідка про щеплення для вакцинованих осіб старше 60 років у Греції закінчується через сім місяців після введення препарату. Але цій віковій групі дадуть ще один додатковий місяць для проходження ревакцинації.
З інших карантинних змін — у державному та приватному секторах застосовуватимуть «поетапний» робочий час, який дозволить уникати переповнености у громадському транспорті в години пік.
А уряд залучить приватних лікарів для підтримки національної системи охорони здоров’я.

Раніше ми писали, що в Естонії невакцинованим заборонили відвідувати публічні місця. З тестом також не пускають.
А у Латвії оголосили надзвичайний стан терміном на три місяці у зв’язку з посиленням поширення коронавірусу. У країні заборонили відвідувати супермаркети невакцинованим громадянам та закликали перейти всіх на дистанційну роботу.

Коментарі