Новини

У Латвії невакцинованим заборонять відвідувати супермаркети — в країні запроваджують надзвичайний стан

При цьому в Латвії вакциновано 943 тисячі громадян — це половина населення.

Фото: jc-gellidon/unsplash

У Латвії оголошують надзвичайний стан терміном на три місяці у зв’язку з посиленням поширення коронавірусу. У країні заборонять відвідувати супермаркети невакцинованим громадянам та закликають усіх перейти на дистанційну роботу. Про це передає «Українська правда». 

Прем’єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш заявив, що мета введення надзвичайного стану — значно підвищити охоплення вакцинацією за допомогою введення суворіших обмежень для невакцинованих.  Каріньш каже, що ситуація в Латвії важка саме через кількість нещеплених людей. Це значно впливає на систему охорони здоров’я — в лікарнях стрімко зростає кількість пацієнтів із COVID-19, що обмежує надання всіх необхідних послуг лікарнями.

Так, Латвійська рада з кризового управління встановила, що нещеплені громадяни (або ті, які не хворіли на ковід) зможуть здійснювати покупки тільки в магазинах товарів першої необхідности. Вони не зможуть відвідувати супермаркети. При цьому в країні планують скоротити і час роботи магазинів, а також обмежити кількість людей на масових заходах. Окрім цього, влада закликала людей перейти на дистанційну роботу.

Ці рішення набудуть чинности після затвердження на засіданні Кабінету Міністрів у пʼятницю.

Зазначимо, що, за словами латвійського міністра сполучень Таліса Лінкайтса, ймовірно Латвії доведеться просити міжнародної допомоги, щоб впоратися з потоком хворих на Covid-19. Медична спільнота країни активно закликає Кабінет Міністрів діяти рішучіше — вони наполягають на негайних діях влади та запровадження жорстких заходів із боротьби з розповсюдженням Covid-19. 

За інформацією з сайту Мінфіну, наразі в Латвії хворіють 14 тисяч людей (населення країни 1 мільйон 860 тисяч). При цьому вакциновано в країні 943 тисячі громадян — це половина населення.

Коментарі