Новини

Тест не враховують: в Естонії невакцинованим заборонять відвідувати публічні місця

В Естонії переповнені лікарні, а більшість тих, хто потребує шпитального лікування, не була щеплена.

Creator: CraigRJD /Credit: Getty Images

В Естонії з 25 жовтня невакцинованим заборонять відвідувати публічні місця. Не пускатимуть і з негативним тестом на коронавірус. Про це передає ERR.

«З понеділка всі ті місця, які раніше можна було відвідувати на підставі COVID-сертифіката, принаймні до 10 січня, більше не будуть доступними для людей із негативним результатом тесту», — заявила глава уряду країни Кая Каллас.

Так, невакцинованим обмежать доступ до спорту, навчання, роботи з молоддю, розважальних заходів, заходів із підвищення кваліфікації, а також спортивних змагань, концертів, кінотеатрів, музеїв, виставкових майданчиків. Нещеплені не зможуть відвідувати заклади громадського харчування. Крім того, естонцям посилять вимоги щодо масок.

Відвідувати громадські заклади зможуть лише вакциновані та ті, хто щойно одужав від хвороби.

Чому це роблять

Прем’єр-міністерка Естонії розповідає, що в країні критична ситуація. Наразі є проблема з лікарнями — все більше людей до них потрапляє і вони переповнені. Каллас зазначає, що більшість тих,  хто потребує шпитального лікування, не була щеплена.

«Епідемічна ситуація в Естонії є надзвичайно критичною, і всім естонським лікарням довелося скоротити заплановане лікування, щоб рятувати життя», — додає Каллас.

З початку пандемії в Естонії виявили майже 175 тисяч випадків зараження коронавірусом. Загалом у країні проживає 1,33 мільйона людей. Померли від коронавірусу 1 435 естонців. Водночас вакцину отримали вже 58% жителів країни.

 

Коментарі