Новини

Чернівецька область — серед аутсайдерів із вакцинації за минулий тиждень. Чи є підстави для «червоної» зони

Лідером серед щеплень проти COVID-19 залишається Київ.

Найменшу кількість вакцинованих цього тижня зафіксували в Закарпатській, Чернівецькій та Одеській областях. Про це повідомив на брифінгу Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, повний курс щеплення завершила понад чверть дорослого населення України. Лідером кампанії з вакцинації залишається Київ.

«Наразі 36,7% українців вакцинували принаймні однією дозою, а 25,6% населення завершили повний курс щеплення», — розповів Віктор Ляшко.

Водночас директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний у коментарі «Шпальті» повідомив, що кампанія з вакцинації в області проходить успішно.

«Якщо мовиться про кількісний склад населення, то ми поступаємося Києву, Львову, Харкову або Дніпру. Якщо ж говорити про відсоток вакцинованих, то в нас непогані показники», — каже Олег Чорний.

За його словами, на території области є 151 пункт щеплення, 10 центрів вакцинації та працює 47 мобільних бригад. Крім цього, близько 800 медичних працівників пройшли навчання і тепер надають допомогу та вакцинують.

«Станом на п’ятницю, 5 листопада, дві дози отримали 146 тисяч осіб, одну — 206 тисяч. Майже 20% населення области — щеплені», — зазначив Чорний.

І додав, що кількість вакцинованих на Буковині помітно збільшилася.

За словами директора Департаменту, у реанімаційних відділеннях обласної та міської лікарні №1 немає жодного імунізованого.

«Ми постійно моніторимо ситуацію. Є шість чітких індикаторів переходу области в ту чи іншу зону. Наразі ситуація на Буковині стабільна, а загрози, що ми перейдемо в «червону» зону, поки немає», — підсумував Чорний.

Раніше ми писали: Чи готова Чернівецька область до 4 хвилі Covid-19? Олег Чорний розповів про ситуацію із госпітальними базами

Коментарі