Новини

Близько ста людей: під Чернівецькою ОДА відбувається мітинг антивакцинаторів

Учасники пікету вимагають у місцевої влади недопущення примусової імунізації від Covid-19.

Фото: Суспільне Буковина

У Чернівцях під будівлею ОДА відбувається акція проти вакцинації та посилення карантинних обмежень. Там присутні понад 100 людей. Вони без захисних засобів. Про це пише Суспільне Буковина та Молбук.

Люди виступають із лозунгами проти вакцинації та називають карантинні обмеження злочинними і такими, що порушують права людини. Також учасники пікету вимагають місцеву владу не змушувати населення вакцинуватися.

Фото: Молодий буковинець

До учасників акції вийшов голова ОДА Сергій Осачук, який закликав людей щеплюватися.

Фото: Молодий буковинець

Водночас у Києві та ще деяких містах України відбувається схожий мітинг, люди перекривають вулиці. У столиці протестувальники під Офісом Президента просять вийти Володимира Зеленського.

На акції проти вакцинації вже відреагували в МОЗ: Віктор Ляшко назвав її «насмішкою над медиками та над родинами, які втратили рідних через COVID-19».

Фото: Молодий буковинець

Нагадаємо, що зараз медзаклади Чернівців, які приймають хворих на ковід, заповнені на 90,5%. Майже всі пацієнти лікарень потребують кисневої дотації. У ковідних шпитальних базах міста ліжка заповнені на 92%. Реанімація — повна.

Чернівецька область перебуває у «помаранчевій» зоні епіднебезпеки.

За словами лікарів, вакцинованих серед пацієнтів дуже мало. Наразі в реанімації жодного такого. Також зазначимо, що за інформацією МОЗ, в Україні за весь час не зафіксували жодної смерти від вакцинації проти коронавірусу.

 

Коментарі