Новини

Три шпитальні бази у Чернівцях майже заповнені. У реанімації місць немає — заступник міського голови

Реанімація заповнена на 100% важкими хворими.

Фото ілюстративне

У ковідних шпитальних базах Чернівців ліжка заповнені на 92%. Реанімація — повна. Чернівецька область перебуває у «помаранчевій» зоні епіднебезпеки. Про це повідомив під час брифінгу заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк.

«У нас є три лікарні, які приймають ковідних хворих дорослих і міська дитяча лікарня, яка готує ліжка для можливого лікування дітей. По трьох лікарнях рівень заповнености складає 92%. Майже вщент заповнена міська лікарня №4. Перша — трохи менше. Але під час цієї хвилі епідемії ми побачили, що зараз не ті хворі, які були навесні. Вони важчі, тож потребую більше зусиль та кисню», — зазначив він.

Ситуація з перебігом хвороби у пацієнтів важча, ніж була навесні, розповів лікар-анестезіолог, завідувач ковідного відділення міської лікарні №1 Роман Курулюк.

«”Дельта” виявилася набагато підступнішою, ніж ми сподівалися. Збільшилося споживання кисню. Ці хворі потребують його в рази більше, ніж попередні. Станція, яку нам влітку поставили, вимагає додаткових джерел кисню. Розхід настільки високий, що в пікові навантаження мережа просідає, але кисень є», — каже він.

Роман Курулюк. Архів

За словами лікаря, вакцинованих серед пацієнтів дуже мало. Наразі в реанімації жодного такого. 

«Ступінь вакцинації ковідних хворих у нашій лікарні 2-3%. Але були у нас і щеплені хворі двічі, деяких із них з нами вже немає. Але це були пацієнти з важкою супутньою патологією. Також були вакциновані двічі пацієнти без супутньої патології, деякі з них пройшли через реанімацію, але вже одужали», — зазначив лікар.

За даними Юрія Лесюка, станом на 2 листопада у Чернівцях вкололи 114 тисяч вакцин проти ковіду. Це майже 68 тисяч пацієнтів. Повний курс вакцинування отримали 25% людей від усього населення міста.

Також Лесюк зазначив, що у Чернівцях найближчим часом відкриють ковідні ліжка у госпіталі інвалідів війни і неврологічному відділенні психіатричної лікарні.

 

Коментарі