Новини

До «червоної» зони карантину потраплять ще сім областей України

Обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів вакциновані.

kufer.media

В Україні розшириться «червона» зона епідемічної небезпеки. З 30 жовтня до неї ввійдуть Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області. Про це пишуть Факти з посиланням на Міністра Кабінету Міністрів Олега Немчінова.
Червоний рівень епідемічної небезпеки на території областей вирішила встановити Державна комісія з ТЕБ та НС  з півночі 30 жовтня цього року.

У цих областях заборонять роботу закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо.

Обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані. Також для повністю щеплених громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

Нині у «червоній» зоні вже перебувають вісім областей: Сумська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Херсонська, Рівненська та Миколаївська. З 18 жовтня карантин посилили у Львові, однак там поки що діє «помаранчева» зона.

Нагадаємо, в Україні набули чинности нові правила перевезень: пасажири платитимуть штрафи за відсутність COVID-документів.

Коментарі