Новини

У Львові не пускатимуть до закладів харчування без ковід-сертифіката

Львівські медики просять людей допомогти і вакцинуватися, адже ні в кого вже не вистачає сил.

Creator: Nickita Pechenik

З 1 листопада у Львові не пускатимуть до закладів громадського харчування без паспорта вакцинації чи ПЛР-тесту. Карантин посилили, бо ситуація з COVID-19 у місті не стабілізується. Про це заявив мер Львова Андрій Садовий, передає zaxid.net.

«Ми ухвалили внутрішнє рішення на Комісії з надзвичайних ситуацій, що з 1 листопада обов’язково треба буде показувати сертифікат вакцинації чи негативний ПЛР-тест, зокрема відвідувачам закладів громадського харчування», — каже Садовий.

Міський голова наголосив, що відповідальність — насамперед на власниках закладів і підприємств. При цьому наразі сертифікати вакцинації перевіряє поліція, вона приділяє особливу увагу працівникам закладів обслуговування.

«Ми говоримо з власниками, щоб вони відповідально ставилися до бізнесу. Щоб бажання наживи не домінувало, коли йдеться про здоров’я і безпеку… На нас чекають складні часи наступні декілька тижнів», — заявляє мер Львова.

Карантин у Львові

З 18 жовтня у місті посилили карантин. Поки область не у «червоній» зоні, проте вже сьогодні ризикує потрапити. Адже третій день поспіль перевищені показники шпиталізації хворих на COVID-19 та завантажености ліжок із киснем. Таким чином, наразі на Львівщині зафіксували 943 нових інфікованих, одужали понад пів тисячі людей, ще 29 померли.
У клінічній лікарні львівської швидкої заявили про рекорд кількости пацієнтів у критичному стані — 50 людей.
Львівські медики просять містян допомогти і вакцинуватися, адже ні в кого вже не вистачає сил.

Що передбачає «червона» зона

«Червона» зона передбачає суттєве посилення карантину в регіоні. Закриють заклади освіти, ресторани та кафе, ТРЦ, кінотеатри, театри та всі інші розважальні і культурні заклади. Також заборонять роботу непродовольчих магазинів і ринків, спортзалів і фітнес-центрів, проведення концертів та спортивних змагань за присутности глядачів тощо.

При цьому всі заклади зможуть продовжити роботу за умови вакцинації всього колективу та відвідувачів або за наявности негативного результату ПЛР або тесту на антиген (до 72 годин).

Наразі обмеження «червоної» зони вже діють у Запорізькій, Одеській, Донецькій, Дніпропетровській та Херсонській областях. Ще декілька регіонів відповідають показникам «червоної» зони, тож скоро зонування переглянуть.

Коментарі