Новини

Минулих вихідних чернівецька «швидка» госпіталізувала 194 людей з коронавірусом

Пресслужба екстреної допомоги відзначає, що навантаження зростає з кожним днем.

Фото: Чернівецька ОДА

У Чернівцях на минулих вихідних «швидка» госпіталізувала 194 буковинців, хворих на COVID-19. Про це повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.

Загалом в обласному центрі кажуть, що тільки за ці вихідні лікарі екстреної допомоги виїжджали до хворих на коронавірус 486 разів. Пресслужба екстреної медичної допомоги відзначає, що навантаження зростає з кожним днем.

«До лікарень доправляємо хворих у важкому стані, тобто тих, у кого сатурація нижча за 93%, утруднене дихання, запалення легень, висока температура, яка не збивається», – пояснює директор Центру Володимир Єленєв.

Директор закликає вакцинуватися, аби не потрапити до «сумної статистики» та дотримуватися карантинних обмежень. За його словами, переважно допомоги лікарів «швидкої» потребують невакциновані пацієнти. Відсоток тих, хто отримав щеплення та має ускладнення, дуже незначний.

Раніше ми писали, що наразі в  Чернівецькій обласній дитячій лікарні, яка приймає хворих із COVID-19, перебуває 58 дітей, чверть з них — немовлята. Зазначимо, що за минулий тиждень в Чернівецькій області загинула 91 людина.

Коментарі