Поради

Де поснідати у Чернівцях: добірка закладів з різноманітним меню

Шпальта розповідає про цікаві та затишні чернівецькі заклади, де можна поснідати.

Вперше у Чернівцях, та не знаєте де можна смачно поснідати? Вам хочеться вафель, млинців чи може яєшню в незвичному стилі? Спеціально для поціновувачів ранкової кави, любителів відвідувати нові місця та учасників «Водограй Чернівецький півмарафон», «Шпальта» зібрала підбірку чернівецьких закладів, де можна поїсти вранці не тільки круасаном з кавою.

«Bacara coffee | Бакара кава» 

Заклад у центрі Чернівців, що відкрився цього літа. Тут пропонують сніданки увесь день: бріоші, овочеві салати, сендвічі, омлети з песто або яйця скрамбл з лососем, боули — солодкі з ягодами та вівсянкою або ж овочеві чи з морепродуктами. У меню є багато варіантів для вегетаріанців та веганів. Крім того, у мережі закладів є власне виробництво круасанів, до них можна замовити каву або чай. При цьому заклад спеціалізується на вині, тож якщо захочеться чогось міцнішого — можна замовити бокал квіткового, ягідного чи фруктового.

Сніданок разом із напоєм тут коштуватиме 150-200 гривень.

ДЕ: вул. Степана Бандери, 4; Театральна площа

ЧАС РОБОТИ:  з 8:00 по 23:00  Інстаграм: bacara_coffee

Ciabatta (Ciabatta Shop & Bakery)

Фото: Чіабатта / Ciabatta Bakery CV Facebook

Якщо на сніданок хочеться хрусткої та запашної випічки можна завітати до Ciabatta. В пекарні та кафе пропонують їжу власного виробництва, а також тортики, тістечка та кенді-бари. Поснідати тут можна як яєшнею чи омлетом, так і сирниками, лінивими варениками та гранолою. Крім цього можна замовити свіжі круасани — солоні з м’ясом та овочами чи солодкі, з шоколадом чи джемом. Родзинкою меню є традиційне грузинське хачапурі по-аджарськи, тож якщо любите хрустке тісто та багато сиру — сміливо замовляйте. З напоїв тут пропонують різноманітний чай або свіжообсмажену каву.

Середній чек сніданку складатиме 70-90 гривень.

ДЕ: вул. Театральна, 6/Героїв Майдану 150

ЧАС РОБОТИ: з 8:00 по 22:00                  Інстаграм: ciabatta_food

«Yugo coffee»

Ще один заклад, де можна замовити сніданки, навіть увечері. Кав’ярня розташована на найвідомішій вулиці у Чернівцях, спеціалізується на десертах — тістечках, тортиках, печиві та капкейках. Зі сніданків тут пропонують яйця Бенедикт або скрамбл, омлет, тости та сендвічі із чіабатти. З солодкого можна замовити також сирники та вівсяну кашу. В закладі можна і пообідати: пропонують пасту, салати — від грецького до цезаря, та боули — з овочами чи морепродуктами. З напоїв окрім кави тут пропонують фреші, молочні коктейлі та комбучу.

Сніданок тут коштуватиме в середньому 130-150 гривень разом із напоєм.

ДЕ: вул. Кобилянської, 45

ЧАС РОБОТИ:  з 9:00 по 22:00  Інстаграм: yugo.coffee

«Room Room Cafe»  room.room.cafe

Один із закладів, де можна незвично поснідати — стильний Room Room. Тут пропонують страви різноманітних з кухонь світу: від азійського рамена та бао бургерів до мексиканських начосів та хумусу з курячими сердечками. Є американські бургери  і картопля фрі та італійська паста. Заклад пропонує широкий вибір алкогольних та безалкогольних напоїв, зокрема коктейлі, вино та каву. Зі сніданків тут можна замовити яйця — Бенедикт та скрамбл, а також солоні та солодкі млинці, сирники та вівсянку. Тут пропонують і доволі незвичайний сніданок — запечені на грилі абрикоси з морозивом.

Яєшня чи панкейки тут коштуватимуть близько 95 гривень.

ДЕ: вул. Чайковського, 5

ЧАС РОБОТИ: 9:00-22:00 будні/9:00-23:00 вихідні 

Інстаграм: room.room.cafe

«Buco Bistro» 

Фото: instagram steelson.studio

Якщо будете в районі проспекту Незалежности, можна завітати до Buco.  Заклад спеціалізується на каві, проте тут пропонують безліч цікавих і незвичних сніданків та ланчів. Тут можна замовити шакшуку, яєшню з беконом, собу з овочами чи куркою та страви з тофу для вегетаріанців. також пропонують сендвічі — з м’ясом чи овочами, тортильї та панкейки. Заклад пропонує широкий вибір напоїв до страв: від кави та різних видів чаю до лимонадів, молочних коктейлів та смузі. Також тут можна скуштувати різні десерти: профітролі, тарти та різноманітні торти. 

Сніданок тут коштуватиме в середньому 80-90 гривень.

ДЕ: проспект Незалежності, 111

ЧАС РОБОТИ: з 9:00 по 22:00    Інстаграм: buco_bistro

Ресторан «Kucheri»

Фото: Facebook “Kucheri”

Якщо на сніданок хочеться чогось цікавенького та колоритного, можна завітати до ресторану «Kucheri». Як і попередній заклад, «Kucheri»знаходиться  на Проспекті Незалежності. Заклад пропонує авторське меню та широкий вибір українських традиційних страв. Звичайних сніданків тут немає, але можна замовити сирники з маковим соусом чи вареники з маком, картоплею чи сиром.

Також можна поснідати гуцульським баношем з білими грибами чи дерунами. Серед іншого можна замовити запечені овочі, лосося з броколі чи форель з овочами, а з салатів — гарбузовий чи з качиною грудкою. З безалкогольних напоїв тут пропонують узвар, домашній компот або фреш.

ДЕ: проспект Незалежності, 96

ЧАС РОБОТИ: з 10:30 по 22:00      Інстаграм: kucheri_cv

«GUSTO coffee»

Перший в Чернівцях брю-бар Густо — улюблена мережа закладів у місцевих для компанійських посиденьок чи затишне місце для фрілансерів. Тут готують смачну каву і також подають сніданки увесь день. В закладі, що розташований на Кобилянської, завжди людно. Вранці тут запрошують на каву, а увечері на ігристе вино чи коктейль. Зі сніданків можна спробувати яйця Бенедикт, шакшуку та англійський сніданок, а також смузі боул і вівсянку. Крім цього тут пропонують панкейки з ягодами або сирники зі шматочками манго. Також можна замовити на сніданок тости чи хумус з авокадо, сендвічі. Меню.

Сніданок разом із напоєм тут коштуватиме близько 160-180 гривень.

ДЕ: вул. Кобилянської 26/вул. Чайковського 5/вул. Комарова 28

ЧАС РОБОТИ: з 08:00 по 22:00 пн-пт/з 09:00 по 22:00 сб-нд   

Інстаграм: gustocoffee

Ресторан «Тераса» 

До стильного ресторану модернізованої кухні Тераса часто приходять, щоб посидіти з горнятком кави під пледом на свіжому повітрі та насолодитися видом з другого поверху — тераси ресторану. Зі сніданків тут пропонують оладки та сирники із ягодами, сирні пончики та яєшню на будь-який смак. Окрім цього тут подають пасту, страви з морепродуктів, різноманітні салати, піцу,  та навіть вареники з морозивом. Яєшня на сніданок тут коштуватиме від 58 гривень. Меню.

ДЕ: вулиця О. Кобилянської 47-а

ЧАС РОБОТИ: з 9:00 по 23:00  Інстаграм: terrasa_ace

Піцерія «Шошо»

Одна із найпопулярніших піцерій серед буковинців — це «ШоШо». Зазвичай сюди приходять, щоб насолодитися піцою чи ролами, проте з 9:00 по 12:00 тут пропонують і різноманітні сніданки. В «Шошо» можна спробувати омлети, як звичайні, так рулет — з тортильєю та сиром, а також яйця скрамбл з салатом. В закладі також подають вівсянку, сендвіч та американський сніданок,  тут можна замовити панкейки та млинці на будь-який смак. З незвичних страв у закладі — ліниві вареники фрі з джемом та кукурудзяні оладки з лососем. З безалкогольних напоїв тут пропонують фреші, різноманітну каву та живий чай. Меню.

Середній чек сніданку — 80-100 грн.

ДЕ: Проспект Незалежності, 78/вул. Головна, 65/ вул. Владислава Трепка, 2

ЧАС РОБОТИ: З 9:00 до 22:30; Вівторок: з 10:00 до 22:30           Інстаграм: shosho.pizza

Також на вихідних, коли відбуватиметься Водограй Чернівецький півмарафон, охочі матимуть змогу відвідати екскурсії містом.

Субота, 02.10 — екскурсія в 16:00;

Неділя, 03.10 — екскурсія в 11:45 та в 14:00;

Збір всіх екскурсійних груп біля ратуші.

 

Раніше ми розповідали про чернівецькі заклади, в яких можна недорого поснідати.

Коментарі