Новини

Найтитулованішому спортсмену Паралімпійських ігор-2020 Максиму Крипаку присвоїли звання Героя України

Цьогоріч плавець здобув п’ять золотих та по одній срібній та бронзовій медалі.

Фото: zaxid.net

Президент Володимир Зеленський присвоїв багаторазовому чемпіону Максиму Крипаку звання Героя України. Українець став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади в Токіо. Про це Зеленський повідомив на зустрічі зі спортсменами у Токіо.

Натомість спортсмен попросив Зеленського допомогти президенту Національного паралімпійського комітету України створити центр для підготовки плавців.

Довідка

Максим Крипак — найтитулованіший український спортсмен за всю історію паралімпійської збірної України. Він має 15 медалей, 10 із яких — золоті. Чемпіон займається плаванням із 6 років, але у зв’язку з погіршенням стану здоров’я був змушений перейти в параплавання.

Хлопець має аномальний розвиток правої нижньої кінцівки та виступає в категорії паралімпійців S10. До неї належать спортсмени з ушкодженням тіла, що впливає на функціонування ніг.

Загалом українська збірна паралімпійців здобула 98 медалей: 27 бронзових, 47 срібних та 24 золотих. За загальною кількістю медалей українська команда зайняла п’яте місце у світі, за кількістю золотих — шосте.

Вам буде цікаво: «Невелика країна, яка не має собі рівних»: The New York Times назвало українську паралімпійську збірну дивом

Коментарі