Новини

Крипак очолює рейтинг спортсменів, а Україна здобуває перше «золото» у метанні булави: як пройшов десятий день Паралімпіади

За десятий день Паралімпіади у Токіо українці здобули 10 медалей, з них 4 — золоті.

Максим Крипак Фото: Reuters

Десятий змагальний день Паралімпійських Ігор закінчився для України з чотирма золотими медалями. Сьогодні був останній день змагань у плаванні — фінали у цьому виді спорту завершені.

Цього дня Максим Крипак очолив список спортсменів із найбільшою кількістю медалей та здобув 90-ту медаль для України.

Десятий день Паралімпійських ігор-2020  розпочався для України з чергового «золота» Максима Крипака. Спортсмен був найшвидшим на дистанції 200 метрів комплексним плаванням у класі SM10.
Для Максима це вже п’яте «золото». Раніше він перемагав на 100 і 400 м вільним стилем, а також на стометрівках на спині й батерфляєм. Крім того, Крипак завоював на цих Іграх срібну медаль на 50 м вільним стилем і бронзову в естафеті.

У результаті українець став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади в Токіо — зараз він очолює список світових лідерів з сімома нагородами.

Цікаво що  плавець побив й український рекорд за кількістю титулів на Паралімпіадах та став найуспішнішим паралімпійцем в історії нашої збірної. Медаль Крипака стала ювілейною 90-ю для збірної України.

Крім нього володарями золотих нагород сьогодні стали Денис Остапченко, Сергій Ємельянов та Зоя Овсій.

Зоя Овсій принесла Україні перше в історії «золото» Паралімпіади в метанні булави. А плавець Денис Остапченко був головним претендентом на нагороду найвищого ґатунку: у 2020 році він став чемпіоном на цій дистанції.  У результаті — прибув першим у фіналі. Крім цього, Сергій Ємельянов — рекордсмен ігор у Ріо-де-Жанейро завоював нагороду у веслуванні на байдарці-одиночці.

Також «срібло» сьогодні здобули:

Микола Синюк — байдарка-одиночка, 200 метрів, клас – KL2;

Андрій Трусов — 50 метрів, батерфляй, клас – S7;

Людмила Даниліна — біг на 1500 метрів, клас – T20;

Микола Жабняк — штовхання ядра, F-37;

Єгор Дементьєв — шосейна гонка, клас – С5.

А бронзову медаль отримав плавець Денис Дубров у запливі на 100 метрів батерфляєм, клас – S8.

Коментарі