Новини

У Чернівцях не вакцинувалася навіть четверта частина працівників дошкільної освіти

Станом на 1 вересня у Чернівцях є дошкільний навчальний заклад із нульовим показником вакцинації персоналу. 

У дошкільних навчальних закладах Чернівців імунізувалися 22% працівників станом на 1 вересня.

Про це «Шпальті» розповіла завідувачка сектора дошкільної освіти управління освіти Чернівецької міської ради Любов Гаврилова.

«Є 0% імунізованих у дошкільному навчальному закладі №1. Але, знову ж, ця інформація постійно оновлюється. Загалом у Чернівцях щепилися 22,1% працівників дитячих садочків», — зазначила Любов Гаврилова.

Також вона зауважила, що, згідно з новою постановою, є певні обмеження щодо діяльности садочків, якщо у закладі немає 80% імунізованого персоналу.

«Згідно з новою постановою №8 головного санітарного лікаря, від 25 серпня оновилися деякі обмеження щодо кількости дітей у групі. Йдеться про кількість дітей за столом, під час проведення занять та виховної роботи. Тобто треба розсаджувати їх так, щоб не було скупчення. А обмеження щодо кількости дітей у самій групі немає», — зауважила Любов Гаврилова.

Вам буде цікаво: У школах Чернівців відбулося свято Першого дзвоника: як це було

Також вона додала, що вакцинація персоналу має рекомендаційний характер.

«Немає такої вимоги і обмежень щодо вакцинації персоналу садочків. Єдине — якщо немає 80% вакцинованих, то діють обмеження щодо проведення якихось святкових заходів у закладі. Так само, як і раніше, забороняється запрошувати сторонніх осіб до садочка. Мається на увазі концерти, театри тощо. Але все це носить рекомендаційний характер. Є зміни. Але щоб було обов’язково 100% вакцинованого персоналу – такого немає. Якщо не буде 80% імунізованих педагогів, то є деякі обмеження щодо проведення масових заходів», — підсумувала Любов Гаврилова.

Згідно з даними від 1 вересня, найкращі показники вакцинації поки є у дитячому садочку №40 — 70,8% щеплених. У ДНЗ №43 – понад 60%, дошкільний навчальний заклад №12 має 50% імунізованих.

Нагадаємо, що Чернівецька область має загрозливу ситуацію щодо захворюваности на COVID-19. Цей показник наразі найвищий в Україні та має найшвидші темпи розвитку.

А станом на 1 вересня у школах Чернівців вакцинувалися 38,3% освітян.

Коментарі