Новини

Чернівецька область знову серед найгірших за захворюваністю на COVID-19

Негативні показники спостерігають в усій Україні, проте найбільше хворих та шпиталізованих — у Чернівецькій області.

Чернівецька область має загрозливу ситуацію щодо захворюваности. Цей показник наразі найвищий в Україні та має найшвидші темпи розвитку.

Про це йдеться у дослідженні Національної академії наук України.

Зокрема фахівці НАН відзначають і високу динаміку зросту кількости шпиталізацій на Буковині.

Як розповів «Шпальті» директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний, є шість загальних індикаторів, за якими вимірюють епідеміологічний стан в Україні. За ними моніторять, у якій зоні перебуває область та чи перейде вона в іншу. Це відкрита прозора інформація, переглянути яку може кожен охочий.

«У нас наразі збільшилися показники кількости госпіталізацій, позитивних ПЛР-тестів. Ми відкрили 7 шпитальних баз. У них розгорнули 894 ліжка. Наразі вони зайняті на 36,5%. У наших закладах охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на ковід, перебувають 327 пацієнтів», — каже Олег Чорний.

За його словами, в реанімаційних відділеннях розгорнули 77 ліжок, на яких наразі перебувають 32 пацієнти. Завантаженість складає 41,5%.

Найбільша завантаженість нині у Сторожинецькій ОТГ. Минулого тижня там було пікове навантаження на систему. Раптове загострення ситуації наші лікарі помітили після масового весілля.

Водночас очільник Департаменту охорони здоров’я зазначає, що про четверту хвилю говорити ще рано.

«Звісно, за всіма цими індикаторами ми відзначаємо негативні показники – як в Україні загалом, так і в Чернівецькій області зокрема.

Перевищать ці показники норму — ми опинимося в іншій зоні. Все просто, і ми працюватимемо згідно з цим алгоритмом. Звичайно, велика кількість позитивних ПЛР-досліджень призведе до того, що через 7-10 днів ми отримаємо навантаженість на наші шпитальні бази.

Бо щонайменше 20% від загальної кількости цих ПЛР-тестів будуть шпиталізовані в лікарні. Це все можна прорахувати», — каже Олег Чорний.

Наш регіон знову в «лідерах», за словами Олега Чорного, через недотримання протиепідемічних заходів, карантинних обмежень, масові гуляння, застілля та міграцію населення із закордону до нас.

Коментарі