Новини

У Чернівцях імунізували понад 38% освітян, – управління освіти

Також є навчальні заклади у місті, де вакцинувалися 9% учителів.

Станом на 1 вересня у школах Чернівців вакцинувалися 38,3% освітян.

Про це «Шпальті» повідомила начальниця управління освіти міста Ірина Ткачук.

«Інформація постійно оновлюється. Найкращий показник у школі №25. Там вакцинувалися 75,5% учителів. Це інформація, яку подають школи. Також у ЗОШ №37 — 55%, НВК «Берегиня» — 34,5%, ЗОШ №16 – 55%, ЗОШ №8 – 54,5%. Поки це найкращі результати щодо вакцинації. Але інформація оновлюється постійно, тому кількість вакцинованих учителів збільшується», — розповіла Ірина Ткачук.

Також вона зазначила, що 80% вакцинованого персоналу у жодній школі міста поки немає.

Крім того, у Чернівцях є навчальні заклади, де вакцинувалися 9% учителів.

«У школі №17 поки лише 9% учителів імунізовані. У ЗОШ №27 – 14,9%, школі №38 – 14,5%. Але ці цифри постійно ростуть. Деякі вчителі не вакцинувалися з релігійних переконань, у деяких –протипоказання через стан здоров’я. Можливо, є не зовсім коректна інформація від сімейних лікарів, хоча в управлінні охорони здоров’я кажуть, що це маніпуляція. Адже всі лікарі свідомі того, яку інформацію подають пацієнтам», — зауважила Ірина Ткачук.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зазначив, що станом на 31 серпня дві області подолали поріг у 65% вакцинованих освітян.

«Поріг у 65% вакцинованих освітян подолали Житомирська та Київська області (з урахуванням тих, хто отримав поки й одну, й уже дві дози). Ще декілька областей мають показники близько 50%. Найнижчий рівень вакцинації освітян, на жаль, продовжують поки що демонструвати Запорізька та Волинська області», – наголосив Міністр.

Шпальта раніше писала, що в Україні школи зможуть працювати у «помаранчевій» та «червоній» зонах, якщо там буде вакциновано більшість працівників (понад 80%). Уряд підтримав це рішення та своєю постановою змінив роботу шкіл під час карантину.

Коментарі