Новини

Повинно бути 80% вакцинованих учителів: уряд змінив умови роботи шкіл під час карантину

Заклади, у яких вакциновано від коронавірусу менше 20% персоналу, не зможуть працювати, якщо регіон перейде із «зеленої» в іншу зону карантину.

Фото Ivan Aleksic, unsplash.com

В Україні школи зможуть працювати у «помаранчевій» та «червоній» зонах, якщо там буде вакциновано більшість працівників (понад 80%). Уряд підтримав це рішення та своєю постановою змінив роботу шкіл під час карантину.

Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

Уряд опублікував постанову зі змінами обмежень адаптивного карантину. Тож тепер робота шкіл у «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зонах карантину прив’язана до рівня вакцинації персоналу.

Так, відвідування закладів освіти та проведення в них масових заходів буде дозволено, якщо щонайменше 80% персоналу пройшли повний курс вакцинації від COVID-19 та мають відповідний сертифікат.

«Заклади, у яких вакциновано від коронавірусу менше 20% персоналу, не зможуть працювати, якщо регіон перейде із «зеленої» в іншу зону карантину», – йдеться в постанові уряду.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України до нового навчального року розробило традиційні рекомендації для вчителів про організацію виховного процесу у школі. Так, педагоги повинні поважати школярів та з розумінням ставитися до їхньої індивідуальности.

Коментарі