Новини

На Дніпровщині у небо запустять 500 саморобних ракет, які утворять прапор України

Захід, який стане рекордним в історії України, проводять до Дня Незалежности.

Фото: Obozrevatel

22 серпня на Дніпровщині до Дня Незалежности в небо одночасно полетять 500 саморобних макетів ракет. Моделі пофарбують небо у блакитний і жовтий кольори і таким чином утворять прапор України. Це стане новим рекордом нашої держави, повідомляє керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Також вона розповіла, що подія відбудеться у межах фестивалю повітроплавання DNIPRO OPEN SKY. До святкування 30-річчя Незалежности України ГО «Асоціація Ноосфера» запустить у небо макети на аеродромі «Каменка», що у Дніпропетровській області. Самі макети, які виготовили майстри з різних куточків країни, розміром із півлітрову пляшку. 250 таких ракет буде пофарбовано у жовтий колір, і ще 250 – у блакитний. Пляшки будуть наповненими нешкідливою фарбою, яка залишить на старті слід – прапор України.

Зазначають, що метою рекорду є привернення уваги до інженерії та ракетобудування молодого покоління. Це буде першим масштабним ракетомодельним рекордом в Україні.


Нагадаємо, що Ніагарський водоспад, який розташований на кордоні Канади та США, підсвітять синьо-жовтими кольорами до 30-річчя Незалежности України. Крім того, два чеські міста: Пардубіце та Брно — також піднімуть над меріями синьо-жовтий стяг задля святкування події.

Довідка

ГО «Асоціація Неосфера» — це некомерційна громадська організація, заснована для науково-дослідних і освітніх цілей. Місія організації – поширення наукових знань, а також заохочення суспільства і бізнесу до науки.

Коментарі