Новини

Ніагарський водоспад підсвітять синьо-жовтими кольорами. Це можна буде подивитись у прямій трансляції

Сяткову акцію ініціювало посольство України в Канаді.

Фото: James Wheeler/Unsplash

Ніагарський водоспад, що розташований на кордоні Канади та США, підсвітять синьо-жовтими кольорами до 30-річчя незалежности України. Це зроблять 24 серпня о 22:00 за місцевим часом. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на посольство України в Канаді.

У посольстві додали, що українські кольори на найпотужнішому водоспаді Західної півкулі можна буде спостерігати наживо за посиланням, за київським часом — 25 серпня о 5:00.

«Буде красиво і символічно. Хочемо, щоб, дивлячись на цей прекрасний і могутній водоспад, кожен міг подумати про енергію і непереборну життєву силу української незалежности», – коментує майбутню подію посол у Канаді Андрій Шевченко

Крім цього, до Дня Незалежности синьо-жовтий прапор підніме мерія Оттави, а також декілька інших канадських міст — Едмонтон, Канора, Вінніпег, Фредериктон, Кінгстон.

Додають, що в Едмонтоні українськими кольорами також підсвітять міст «Хай Левел», а у Фредериктоні — будівлю мерії.

Нагадаємо, що два чеських міста Пардубіце та Брно також піднімуть над меріями синьо-жовтий прапор до 30-річчя незалежности України.

 

Довідка

Ніагарський водоспад відділяє американський штат Нью-Йорк від канадської провінції Онтаріо. Ніагара є один з найпотужніших водоспадів у світі, його максимальна висота — 57 метрів.

Коментарі