Новини

Два чеських міста піднімуть над меріями синьо-жовтий прапор до 30-річчя незалежности України

Крім того, у Празі відкрили фотовиставку з найважливішими моментами в історії вільної України.

Фото: Дніпроград

Два чеських міста: Пардубіце та Брно — 24 серпня піднімуть над власною мерією синьо-жовтий прапор задля підтримки Дня Незалежности України. Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Так вирішили зробити на знак підтримки українського народу, який утверджує у своїй країні демократичні цінності, а також протистоїть окупації Росією частини території своєї держави, зазначили у міській раді Пардубіце.

Крім того, 14 серпня у Празі відкрили фотовиставку «Україна — 30 років свободи», яку також організували до Дня Незалежности нашої країни. Експозиція містить роботи понад тридцяти фотографів та активістів з України та Чехії і висвітлює найважливіші моменти в історії вільної України, кажуть в Українському посольстві у Празі.

Виставку відкрив Посол України в Чехії Джевен Перебийніс, який наголосив, що проголошення незалежности України стало вирішальним моментом в історії Європи, бо завдало рішучого удару радянському тоталітарному режиму і прискорило демократичні зміни в області.

Також він додав, що ця виставка є символічним подарунком чеським українцям та чеським друзям України:

«Це моменти гордости, радости, звитяги, але також смутку та втрат, які українці прожили за тридцять років із часу відновлення незалежности, а також найбільш доленосні події, які згуртували наш народ і сформували нашу державу», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що до святкування Дня Незалежности України створили цифрову мапу подій. На ній можна обрати область і дізнатися, що відбуватиметься в День Незалежности в той чи інший час.

 

Коментарі