Офтоп

Новий підводний парк скульптур на Кіпрі у фотографіях

Джейсон де Кайрес Тейлор створює підводні скульптури та зображає в них суспільство, екологічні та суспільні проблеми. Музей розташований на глибині 8-10 метрів.

Фото: Jason deCaires Taylor/Musan

Оригінальний матеріал The Guardian.

В Ая-Напі на узбережжі Кіпру з’явився підводний парк скульптур Джейсона де Кайрес Тейлора. Він розташований в охоронюваній морській зоні за 200 метрів від пляжу. Роботи архітектор створював для відображення взаємодії людини й природи. 

Фото: Jason deCaires Taylor/Musan

93 витвори мистецтва розміщені поміж штучно створених дерев, які повинні привабити жителів морського світу та стати для них домівкою.

Photograph: Costas Constantinou/Musan

Скульптури Джейсона де Кейреса Тейлора є частиною руху екомистецтва, в якому роботи митців непередбачувано взаємодіють з оточенням. Зрештою, природа витіснить роботу художника − і забезпечить їжу та притулок для різноманітних істот.

Упродовж останніх 20 років морський світ Середземномор’я серйозно виснажувався, і роботи скульптора створювалися для того, щоб підкреслити необхідність відновлення морів та океанів. Одна зі скульптур зображує дітей, які фотографують інших людей. Таким чином Тейлор хотів показати надію майбутніх поколінь на відновлення магії природи.

Photograph: Costas Constantinou/Musan

Музей розташований у воді на глибині від восьми до десяти метрів, тому він доступний для людей, які займаються різними видами дайвінгу.

Інсталяція була розроблена так, щоб нагадувати стежку через густий підводний ліс.

Photograph: Costas Constantinou/Musan

Останній виготовлений із pH-нейтральних матеріалів і має на меті повторити наземний ліс та стати центром біорізноманіття.

Фото: Jason deCaires Taylor/Musan

Скульптури Джейсона де Кайрес Тейлора повинні привернути увагу людей до проблем впливу людини на природу, втрати біорізноманіття та зміни клімату.

Коментарі