Новини

«OLX для ветеранів»: в Україні створять платформу для розвитку бізнесу ексвійськових

Платформу створять, аби ветерани мали безкоштовний майданчик для реклами продукції та послуг, наявности робочих місць, пошуку бізнес-партнерів.

Фото volyn.com.ua

Торік працевлаштували понад 6 тисяч ветеранів російсько-української війни. Про це розповіла очільниця профільного міністерства Юлія Лапутіна в інтерв’ю РБК-Україна.

У відомстві планують створити онлайн-платформу розвитку бізнесу під назвою «OLX для ветеранів», щоб вирішити проблеми з працевлаштуванням ексвійськових.

Цю платформу ініціювали, аби ветерани мали безкоштовний майданчик для реклами продукції та послуг, наявности робочих місць, пошуку бізнес-партнерів тощо.

«Ми говоримо про те, що треба розвивати ветеранський бізнес. У багатьох із захисників змінюється підхід до життя після війни», — розповідає Лапутіна.

Також вона додала, що міністерство у справах ветеранів України планує вивчити досвід США та втілити найсучасніші практики до системи психологічної реабілітації захисників.

«Ми зараз саме розробляємо стратегію міністерства на найближчі роки. Дивимося і на міжнародний досвід, наприклад, у США аналог Мінветеранів за бюджетом другий після Пентагону. У них ще з часів війни у В’єтнамі багато ветеранів, і вони зіштовхнулися з тим, що медична і психологічна реабілітація – одні з найважливіших кроків, щоб повернути людину до мирного життя. Майже кожний штат має сучасні реабілітаційні центри, є програми, за якими ветерани отримують допомогу. Ми хочемо цей досвід вивчити та імплементувати найсучасніші практики», — каже міністерка.

Також у міністерстві закликають ветеранів іти на державну службу.

Вам може бути цікаво: «Не треба ґвалтувати своєю допомогою»: як у Чернівцях проводять курси реадаптації для ветеранів війни та їхніх родин

Коментарі