Новини

ВР перейменувала День захисника України

Закон висвітлює роль військової служби в гендерно-збалансованому ключі.

14 липня Верховна Рада підтримала законопроєкт, який передбачає перейменування державного свята День захисника України на День захисників і захисниць України, яке відзначають 14 жовтня.

Проєкт закону підтримали 317 народних депутатів.

Ініціаторкою його стала народна депутатка від «Слуги народу» Марина Бардіна. Політикиня написала в пояснювальній записці, що перейменування сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок і чоловіків — захисників незалежности і територіальної цілісности України.

Нагадаємо, у серпні минулого року Міністерство економіки України внесло зміни у «Класифікатор професій», дозволивши за бажанням використовувати фемінітиви.

До речі, ми якось пояснювали, чому з фемінітивами у новому правописі варто змиритися і навіть полюбити їх. Адже у травні шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо скасування нового правопису, невід’ємною частиною якого є фемінітиви.

 

 

Коментарі