Новини

Новий правопис залишається: суд скасував рішення адмінсуду Києва

Учні, студенти та абітурієнти можуть і надалі вчитися та готуватися до іспитів за правописом 2019 року. 

Фото Aaron Burden, unsplash.com

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо скасування нового правопису.

Про це заявила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць, мовиться на сторінці Мін’юсту у фейсбуку. 

«Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення ОАСК щодо скасування нового правопису. Тобто, апеляцію Кабінету Міністрів України у цій справі повністю задоволено. Тому, шановні учні, студенти, абітурієнти, можете й надалі вчитися та готуватися до іспитів за правописом 2019 року. Його норми були та залишаються чинними», — зауважила Коломієць.

Раніше ми писали про те, що Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету Міністрів, якою раніше схвалили нову редакцію «Українського правопису». Позивачкою виступила учениця 7 класу з Херсона. Її представляли адвокат Дмитро Ільченко та ГО «Правова держава». 

Нагадаємо, нову редакцію «Українського правопису» опублікували на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук 3 червня 2019 року. Відтоді її рекомендують застосовувати в усній мові та письмі. До речі, ми писали про те, чому він таки хороший

Коментарі