Новини

Можна повідомляти про активи посадовців: ДБР запустило гарячу лінію

Крім того, повідомлення можна надсилати на електронну адресу.

Фото
Andre Taissin, unsplash.com

Державне бюро розслідувань (ДБР) запустило гарячу лінію для анонімних повідомлень громадян про необґрунтовані активи посадовців.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Так, залишити повідомлення можна за телефоном 044 300 27 07. Заявки прийматимуть з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00, у п’ятницю — з 9:00 до 16:45. Вночі, на вихідні та святкові дні можна залишити заяву на автовідповідач.

Також Бюро створило на сайті спеціальну форму для звернень.

Крім того, повідомлення можна надсилати на електронну адресу: [email protected]. А також поштою на адресу ДБР: вул. Симона Петлюри, буд. 15, м. Київ, 01032.

Повідомлення також можна залишити піч час особистого прийому у приймальні громадян центрального апарату ДБР. Або у спеціальній скриньці для кореспонденції у приміщенні центрального апарату відомства.

У відомстві наголосили, що повідомлення можна залишити анонімно. Керівництво ДБР триматиме це питання на особистому контролі, а всі отримані відомості перевірятимуть.

У пресслужбі також пояснили, що йдеться про грошові активи (готівка, кошти на банківських рахунках або у фінансових установах), інше майно, майнові права, нематеріальні активи, криптовалюти, обсяг зменшення фінансових зобов’язань, роботи чи послуги, надані посадовій особі.

Вартість активу при цьому має становити від 1 003 500 грн до 7 377 500 грн. Або до 6 831 500 2020 року та до 6 243 250 — 2019-го. А сам актив повинен бути набутим після 28 листопада 2019 року.

Нагадаємо, що в Україні запрацювала «гаряча лінія» підтримки батьків після пологів.

А в Чернівцях центр соцслужб запустив гарячу лінію з питань складних життєвих обставин та насильства. Також у Чернівцях працює цілодобова гаряча лінія щодо коронавірусу.

Коментарі