Новини

У Чернівецькій області запрацювала цілодобова «гаряча лінія» щодо коронавірусу

У разі появи симптомів, схожих на коронавірус COVID-19, радять телефонувати за цим номером.

Фото www.0412.ua

Цілодобова «гаряча лінія» для інформування населення щодо отримання медичної допомоги у разі появи симптомів, схожих на коронавірус COVID-19, запрацювала у Чернівцях. Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА.

На «гарячу лінію» радять телефонувати всім, хто перебував у країнах із зареєстрованими випадками COViD-19 у разі погіршення самопочуття, навіть якщо під час перетину кордону вони не мали проблем зі здоров’ям.

Телефон цілодобової гарячої лінії: 0660849313.

Також на сайті Департаменту повідомляють, що прикордонники на контрольно-пропускному пункті «Порубне» продовжують вимірювати температуру особам, які повернулися з країн, де вирує коронавірусна інфекція.

Крім того, людям вручають пам’ятки з інформацією щодо їхніх подальших дій задля профілактики COVID-19. У них також вказано номер телефону головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги або ж номер керівника амбулаторії за місцем проживання.

Як розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, за вказаними у пам’ятці номерами ці люди можуть звертатися по консультацію для уточнення своїх подальших дій, не викликаючи лікаря додому.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в аналізах шпиталізованих буковинців не знайшли інфекції коронавірусу.

Коментарі