Новини

Чернівецький центр соцслужб запустив гарячу лінію з питань складних життєвих обставин та насильства

Гаряча лінія працює безкоштовно, до того ж, цілодобово. А фахівці можуть провести юридичну та психологічну консультації.

Фото volyn.com.ua

Чернівецький міський центр соціальних служб запустив гарячу лінію з питань складних життєвих обставин та насильства.

Вона працює безкоштовно, до того ж, цілодобово.

Звернутися можна за телефоном: 0 800 40 64 34.

«Якщо ви чи ваші рідні зазнають насильства чи потрапили у складні життєві обставини, можете зателефонувати на нашу гарячу лінію. Там фахівці нададуть як юридичну, так і психологічну консультації. Люди також можуть звертатися анонімно», — розповіла «Шпальті» провідна фахівчиня з соціальної роботи Чернівецького центру соцслужб Анастасія Опінка.

За її словами, громадяни часто до них звертаються. 

«Зазвичай у центр соціальних служб приходять жінки, їхні родичі, а також родичі дітей, які можуть зазнавати насилля вдома. Також до центру надходять повідомлення з поліції та шкіл», — додала Анастасія Опінка. 

Раніше ми писали про те, що у лютому нардепи ухвалили законодавчі зміни, які посилять захист від сексуальної експлуатації дітей як найвразливішої категорії населення. Так, зміни в законодавстві спростять пошук злочинців, які розповсюджують насильницький контент за участю дітей. Ба більше, вони практично унеможливлюють випадки, коли зловмисник уникнув покарання.

Коментарі