Новини

«Нешаблонні заходи»: чим буде займатися центр «Резиденція молоді» у Чернівцях

Над створенням «Резиденції молоді» працювали близько 3 років.

Сьогодні у молодіжному центрі «Резиденція молоді» відбувся «Open Residence». Під час заходу презентували керівницю МКП «Резиденція молоді» Світлану Олексійчук та розповіли про роботу центру.

Співзасновниця та проєктна менеджерка громадської організації «Центр молоді Чернівців» Анастасія Головченко зазначила, що над створенням «Резиденції молоді» працювали близько 3 років:

«Ми майже три роки створювали цю комунальну установу. Дуже приємно бачити розвиток молодіжної політики в нашому місті. Адже на Буковині є Молодіжна рада при ОДА. Тепер уже є Молодіжний парламент при міськраді. Наша громадська організація також входила до робочої групи та ініціативної групи щодо створення парламенту.

Тут присутні представники Чернівецької міськради і ми, як ГО, будемо просувати питання створення обласного молодіжного центру. Рада нарешті представить керівницю МКП «Резиденції молоді». Хочу зазначити, що вона – засновниця цієї комунальної установи, разом із нею ми починали створювати центр»

Світлана Олексійчук зауважила, що «Резиденція молоді» не буде шаблонною установою.

«Нарешті «Резиденція молоді» починає працювати. Ми дуже багато зусиль витратили на те, аби це приміщення було платформою для реалізації ідей та проєктів молодих людей міста. Ми будемо співпрацювати з ГО, шукатимемо гранти, нові можливості, стажуватимемося в різних органах. Ми проти шаблонних заходів. Ми не маємо бавити молодь, бо вона це вміє робити самостійно. Ми хочемо навчати і навчатися разом, обмінюватися досвідом», зауважила керівниця центру.

З міського бюджету молодіжний центр отримав 1 мільйон 600 тисяч гривень фінансування.

Вам буде цікаво: 20 освітніх заходів за один день: у Чернівцях відбудеться Гончаренко центр Weekend

Голова ГО «Центр молоді Чернівців» Олександр Гуляєв зауважив, що допомагали його створювати вихованці реабілітаційного центру «Ренесанс», волонтери та небайдужа молодь з усієї України.

«Понад півтора мільйона нам виділили на розвиток молодіжного центру. Але потрібно робити і закупівлі, більшість грошей іде на зарплати для штатних працівників цієї установи. Потрібно реєструвати її, робити контракти зі світлом, газом, і на це йде багато фінансів. Тому ми збираємо на «Спільнокошті» гроші, які підуть на закупівлю матеріалів для меблів. А їх ми будемо робити самостійно разом з Інженерним коворкінгом», — сказав Олександр Гуляєв.

На заході був присутній в.о. директора Всеукраїнського молодіжного центру Євген Бондаренко, який привітав Чернівці зі створенням молодіжного центру.

«Які напрямки діяльности будуть, залежить від того, які запити будуть тих молодих людей, які сюди приходитимуть. Обласний молодіжний центр допомагає локальним мережуватися, тобто обмінюватися досвідом, спільні ініціативні проєкти створювати. Я дуже сподіваюся, що в Чернівецькій області він також найближчим часом з’явиться», — зазначив Євген Бондаренко.

Світлана Олексійчук підсумувала, що молодь зможе пропонувати організовувати різні заходи у приміщенні «Резиденції молоді». А інформацію щодо них публікуватимуть на сторінках центру у соцмережах.

Після знайомства з новопризначеною керівницею молодіжного центру відбулася фокус-група, під час якої обговорювали плани та формат роботи молодіжного центру.

Нагадаємо, «Шпальта» вже писала про те, що Молодіжний центр «Резиденція молоді» з Чернівців зареєстрували на порталі «Спільнокошт». Раніше збирали 150 тисяч гривень. Однак наразі потрібна половина цієї суми завдяки тому, що міська рада виділила понад півтора мільйона гривень центру.

Тому підтримати чернівецький проєкт та дізнатися про нього детальніше можна за посиланням.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі