Новини

Резиденція молоді. У Чернівцях збирають кошти на облаштування молодіжного центру

Для повноцінної роботи його необхідно облаштувати меблями. Активісти зареєстрували свій проєкт на платформі «Спільнокошт».

Молодіжний центр «Резиденція молоді» з Чернівців зареєстрували на порталі «Спільнокошт».

Про це у коментарі «Шпальті» розповів голова організації «Центр молоді» Чернівців, а також координатор молцентру «Резиденція молоді» Олександр Гуляєв.

За його словами, активісти хочуть пришвидшити процес облаштування центру, аби він зміг повноцінно запрацювати.

«Центр існує ще з 2018 року, його створила наша міська рада. І відтоді триває процес першочергового облаштування. Були виділені кошти на ремонт, але цього недостатньо. Потрібні ще гроші й на облаштування різної техніки, щоб туди могла приходити молодь. Ми власними силами робили меблі з БУРом, вигравали разом зі студентами УАЛу проєкт від благодійного фонду “Кращим бути” на меблі: столи, стільчики, пуфи, сантехніку тощо. Але цього замало на 170 квадратів. Тому вирішили не чекати дофінансувань, а діяти самим», — розповів Олександр.

Читайте також: У Чернівцях відкрили молодіжний центр. Фото 

фото надані молцентром

Активіст додав, що вони бачать цей центр у стилі лофт, хочуть облаштувати лаундж-зону та зону для коворкінгу. Вони мають чітке бачення картини, як усе має бути всередині. Крім того, розуміють, що меблі у цій стилістиці можуть виходити за межі фінансових рамок, які їм поставлять.

За 99 днів необхідно зібрати 144 210 гривень.

Якщо за цей час проєкт профінансують хоча б на половину – кошти можна реалізувати на задумане. Якщо менше – гроші повернуться вкладникам.

За зібрані кошти у приміщенні молодіжного центру буде облаштовано:

-лекторій на 30 посадкових місць для заходу будь-якого формату;
-коворкінг для індивідуальної чи групової роботи;
-зал для перемовин;
-лаунжзону для відпочинку з книгами та іграми;
-невеличку кухню;
-рецепцію з місцями для зберігання речей.

Зокрема, будуть закуплені меблі, техніка, матеріали для саморобних елементів декору, настільні ігри тощо.

Підтримати чернівецький проєкт та дізнатися про нього детальніше можна за цим посиланням. Поки за два дні зібрали 1315 гривень.

Для кого?
Цільова аудиторія молодіжного центру – це молодь віком від 14 до 35 років.
Утім, облаштований простір буде вільним для відвідування. Тут можна буде безкоштовно провести заходи, підготуватись до пар чи попрацювати, або ж просто відпочити в лаунжзоні.

 

Коментарі