Новини

У Чернівцях відкрили молодіжний центр. Фото

Ремонт у «Резиденції молоді» зробили за два тижні. 

У центрі Чернівців відкрили центр «Резиденція молоді». Для його будівництва до Чернівців приїхав молодіжний табір «Будуємо Україну разом», участь у якому беруть добровольці з усієї України. Ремонт у приміщенні центру, що на вулиці Головній, 41, зробили за два тижні.

Як розповів у коментарі «Шпальті» головний координатор молодіжного центру та регіональний координатор табору БУР у Чернівцях Олександр Гуляєв, Резиденцію молоді зробили у стилі лофт. Уже облаштували приміщення під лекторій та коворкінг. Тут уже можна організовувати події.

«БУР  допоміг нам зробити капітальний ремонт приміщення. Ми зачистили стіни, зробили стелю, все пофарбували. Також з їхньою допомогою ми облаштували сцену в лекторії та меблі. Їх волонтери зробили власноруч із розібраних палетів. Та для повноцінної роботи центру нам потрібні ще чотири основні елементи: вікна, газ, світло та інтернет. Якщо цього не буде, ми не зможемо проіснувати і повноцінно функціонувати. Без цього ми не можемо здавати приміщення під якісь проєкти, проводити тут різні заходи. Зараз у нас є можливість надавати його під коворкінги та лекції. Ми на балансі міської ради, тож будемо й надалі розвивати це приміщення під комунальне управління. Щотижня оголошуватимемо про потрібну допомогу для завершення робіт. БУР лишив нам матеріали, тому ми будемо шукати місцевих волонтерів», – розповів Олександр Гуляєв.

Для того, аби провести у Резиденції молоді свою подію, перфоманс, зустріч чи лекцію, достатньо зв’язатися з представниками центру через соцмережі, розповісти про дату і потрібний час заходу та його формат.

Згодом у молодіжному центрі з’явиться танцювальний майданчик.

«У нашому розпорядженні ще є одна кімната. Її площа досить велика, тож пристосуємо її для танців. Тут можна буде проводити танцювальні батли, виступи чи конкурси», – додав Олександр.

За його словами, Резиденція молоді – це дружній до молоді простір, який має бути вільним. Від дискримінації, утисків і грошей.

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі