Новини

На якому етапі ремонт молодіжного центру у Чернівцях. Фото

БУР-табір шукає добровольців серед чернівчан для допомоги у ремонті.

Як раніше писала «Шпальта», до Чернівців приїхав волонтерський табір «Будуємо Україну разом», участь у якому беруть добровольці з усієї України. У Чернівцях БУР допомагає двом багатодітним родинам – Анжели Рудик та В’ячеслава Гулковського.

Читайте такожБУР у дії. У Чернівцях благодійники розпочали ремонт помешкання багатодітних сімей. Фото

Окрім допомоги сім’ям, волонтери розпочали капітальний ремонт нового молодіжного центру Чернівців «Резиденція молоді», що на вулиці Головній, 41.

Її створюють у стилі лофт. Там є чотири кімнати, які будуть облаштовувати для цікавого проведення часу. Зокрема, це приміщення під коворкінг та лекторій. Ремонт роблять уже чотири дні. Про це у коментарі «Шпальті» розповів головний координатор молодіжного центру та регіональний координатор табору БУР у Чернівцях Олександр Гуляєв.

«У нас складні інтер’єрні роботи, але назвати це косметичним ремонтом я не можу. Наразі ми закінчили зачищати цеглу. Це дуже виснажлива робота. Потім будемо обробляти стіни всіма концентратами, ґрунтовкою. Усе наше приміщення буде у такому стилі лофт. Це і гарно, і дешево. Це комунальне приміщення, гроші містян, тож маємо використовувати їх більш-менш раціонально», – каже він.

За словами Олександра, наступного тижня до Чернівців приїде інша група волонтерів. Вони будуть фарбувати підлогу, обробляти стелю, дробляти деякі частини стін.

«Робитимемо палетні меблі, які будуть на перший час. Якщо чернівчани проголосують за наш проєкт щодо облаштування молодіжного центру, який ми подали на Бюджет участі, то зможемо закупити необхідну техніку», – продовжує Олександр.

Олександр Гуляєв розповідає, що табір завершиться 4 серпня. Тоді планують зробити урочисте відкриття молодіжного центру. А вже силами міськради будуть робити світло, інтернет, газ та підключення до всіх мереж.

За словами Олександра, Резиденція молоді – це дружній до молоді простір, який має бути вільним. Вільним від дискримінації, утисків і грошей.

«Можна буде прийти сюди та просто відпочити, зайнятися своїми справами. Усе буде залежати від оснащення. Якщо будуть мікрофони з колонками, там влаштовуватимемо концерти, дамо медіадошки з проєктором, організовуватимемо лекції, тренінги».

Нині БУР-табір шукає добровольців серед чернівчан для допомоги у ремонті.

Фото Ірини Болести

Коментарі